april

Beste scoutsvrienden,

De laatste twee maanden van ons scoutsjaar staan voor de deur, helaas helaas! Maaaaaar wacht nog even met treuren. Het worden twee mega toffe maanden boordevol spelletjes, vrienden en vieruurtjes. Plezier gegarandeerd! In deze kalender-edite van de Damianer vinden jullie alle basisinfo terug. Voor meer details verwijzen we jullie graag door naar onze site: www.damiaanscouts.be

We hebben twee ‘speciallekes’ op het programma staan:

• RadioActive:

16 april is het zover! Dan is het tijd voor ons giverfestival ‘RadioActive’ aan Jeugdhuis Lavado. We beginnen om 16u met een gratis vat en ons eerste bandje. We hebben tot 24u leuke bandjes voor jullie in de aanbieding om dan na 24u door te gaan binnen in het jeugdhuis met geweldige DJ’s. Iedereen is die dag welkom, zowel jong als oud. Neem allemaal jullie vrienden, familie, … mee om er een leuke dag van te maken. Dus voor alle duidelijkheid, we zien ouders ook heel graag verschijnen op deze dag! Tickets zijn verkrijgbaar bij de leiding en givers.

• Klusdag vzw + leiding:

Graag nodigen we jullie ook uit op 30 april aan onze lokalen om samen met de vzw en de leiding te klussen doorlopend tussen 9u en 18u. Zo kunnen we onze lokalen weer op en top in orde brengen. Ook middageten wordt voorzien. Kom gerust eens langs, al is het voor een uurtje! Alle hulp wordt ten zeerste geapprecieerd.

• Slotvergadering + BBQ + Kampvoorstelling:

Dit jaar is ons concept wat aangepast. We smelten de groepsdag en slotvergadering samen tot een heuse GRAND FINALE van het scoutsjaar met alles erop en eraan. Op zaterdag 14 mei gaan we namelijk met alle leden naar Planckendael!!! In de voor- en namiddag zullen we hier allen gezellig vertoeven. Tegen 18u komen we terug aan op de lokalen waar een lekkere BBQ voor ouders en leden voorzien is. Vanaf 19u zullen ook de kampvoorstellingen van start gaan. Voor meer praktische afspraken zal spoedig meer info te vinden zijn op de site en mogen jullie ook nog een mailtje verwachten. Hou in ieder geval deze dag al vrij!

• Mails Groepsadministratie

De voorbije maand werden mails die door ons via de Groepsadministratie (leden database) zijn verstuurd, regelmatig geblokkeerd door spamfilters. Daardoor is het mogelijk dat berichten door jullie niet gelezen werden. Het team groepsadminstratie is bezig om deze berichten beter te laten 'scoren' als niet-spam. Ook jullie kunnen helpen: we verstuurden op 30 maart een mail naar alle ouders en leden. Indien je die niet ontvangen hebt, ga eens in je map 'ongewenste e-mails' kijken en markeer de ontvangen mail als "niet-spam". Dit helpt e-mailproviders zoals Google en Hotmail om de bewuste mails beter te herkennen. Alvast bedankt!

• Extra leuk nieuws: op de groepsopening van 10 april zal de vzw de ouders verwennen met hun café VéZetWé. Ze zullen iedereen van jullie een heerlijk glaasje aanbieden bij de opening. Place to be: speeltuintje De Bosstraat. Allen daarheen, dus!

Als er nog vragen zijn, shoot!

Groetjes,

Jasper, Jolan, Febe en Saar