april '17

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Mijn voorwoord begin ik zoals altijd met een terugblik op de voorbije twee maanden.

Zo was er in februari de leidingswissel. Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van jullie leiding at interim en zijn jullie stiekem ook een beetje blij dat jullie jullie alle andere zondagen konden amuseren met jullie vaste leiding. Ikzelf heb die dag ook nog eens in leiding gestaan, bij de jonggivers, en ik heb er zeer hard van genoten.

Verder was er in februari ook nog de eerste editie van de jinquiz, een quiz georganiseerd en ineen gestoken door de jinners zelf en geheel ten voordele van hun buitenlands kamp. Deze werd gehouden voor een uitverkochte polyvalente zaal van De Bosstraat. Zeker niet slecht voor een eerste editie. Jong en oud verzamelden om hun kennis te etaleren, zich meerdere malen in de haren te krabben maar al bij al met een tevreden gevoel terug naar huis te keren na een plezante avond.

Twee weekends later was het al maart en was het Wilsele On Fire. De Sportoase in Rotselaar werd helemaal opnieuw ingericht en omgebouwd tot een groot dansfeest. Partymuziek van vroeger en nu, gratis tapasbar, uniek decor en ongeveer 750 feestvierders. Alle lof voor oud- leiders Andy Schoemaker, Sietse Lapeirre, Geert Van Criekingen, Jef Boogaerts en Dominiek Goessens, die als organisatoren telkens weer alles tot in de puntjes uitwerken en het niveau van de WOF steeds weer naar een hoger niveau tillen (hieronder nog een sfeerbeeld). De dag erna was er het groepsspel. Een zonovergoten zondagnamiddag waarop alle leden, van kapoen tot giver, samen 1 groot spel speelden. Een geslaagde namiddag was het! 

Laten we nu eens vooruit kijken. Als ik mijn kalender bekijk word ik een beetje droevig. Ik zie namelijk dat het scoutsjaar er alweer bijna op zit... Nog maar 1 volledige maand (april) scouts te gaan en nog 2 activiteiten in mei en dan is het alweer afgelopen...MAAAAAAR er is nog altijd dat scoutskamp in de zomer waar iedereen zo naar uitkijkt. Maar nu eerst samen overlopen wat de komende maanden nog te bieden hebben. 

Zaterdag 22 april is het RadioActive. Het festival, dit jaar georganiseerd door de givers en de jin, is aan zijn 3e editie toe. Dit jaar zal het wel op een andere locatie doorgaan. Aangezien Jeugdhuis Lavado afgebroken is, moesten we naar een alternatief zoeken en dit hebben we gevonden in Wijgmaal. Het feest zal vanaf 16u losbarsten in de Gemeenteschool in Wijgmaal (Baron Descampslaan 105, 3018 Wijgmaal). Tijd om samen de line up te overlopen:

Struggles in Paradise mag de 3e editie aftrappen. Jong talent dat we graag een plaats en kans geven op ons podium.

Daarna neemt New Addiction het podium over. New Addiction is een Leuvense pop-coverband met 5 jaar podiumervaring en brengt met veel passie voor muziek en samenzang de energie in hun publiek naar boven. Hun troef is de duidelijk aanwezige liveband. Ze stonden de afgelopen jaren op grote podia in en rondom Leuven met als bekendste evenement Wild in’t Park in Herent.

Vanaf 19u30 palmt The Lighthouse het podium in. We zijn fier dat we ze nog maar eens op ons podium mogen verwelkomen want het gaat hard voor deze 5 jongens. In 2016 hun eerste cd uitgebracht en wonnen een rockrally waardoor ze op het Sziget Festival in Boedapest mochten spelen. Daarna schreven ze zich in voor De Nieuwe lichting van Studio Brussel. Ze speelden de finale in de AB en wonnen deze wedstrijd ook nog! Zeer knap gedaan. Met hun liedje Hollywood stonden ze 5e in De Afrekening van Studio Brussel en zijn ze ook in de MNM 50 geraakt. Deze zomer spelen ze op enkele grote festivals zoals Suikerrock en Pukkelpop. Zeer goed bezig deze heren. Je hoort het: een aanrader en must see, dus wees er zeker bij!

Een finaleplaats in HUMO's Rock Rally, Marktrock, MNM UrbaNice en 4 full- albums... en of de Phillibustas Plus goed bezig zijn! Humor en poezie, overgoten met een full-option-liveband- sound, dat is waar ze voor staan! Ook op 22 april staat dit Nederlandstalig hiphopcollectief op ons podium en wel van 21u15 tot 22u15.

Na de Philibustas Plus is het tijd voor de eerste dj van de avond. Ik heb de eer u te mogen voorstellen, dj Freaquency. Voor deze dj begon het allemaal met MNM start to DJ, een wedstrijd die hij won. Sindsdien stond hij op het podium van tal van grote festivals zoals Tomorrowland, Summerfestival en Laundry Day. Hij is ook niet meer weg te denken als huisdeejay op MNM radio. Waar hij ook komt, hij maakt er een feestje van. Niet te missen als je het mij vraagt. 

Na Freaquency neemt Loubass de draaitafels over. Loubass is een opkomend talent die op de line-up van alle fuiven in de buurt stond zoals onder andere Mena Open Air, Black Out, Nacht Van De Jeugd, Shut up and dance, Orange Delight, ... Plezier en feestmuziek verzekerd. Swennelicious en Tony & Raoul draaien daarna nog plaatjes tot 4u.

RadioActive is een festival voor jong en oud. Daarom nodigen wij jullie, ouders en kinderen, allemaal uit om de sfeer eens te komen opsnuiven, een optreden van 1 van de fantastische bands mee te pikken, iets te komen drinken. Hiermee steunen jullie trouwens ook het buitenlands kamp van de givers en de jin. Een toegangsticket kost 5 euro in voorverkoop (te verkrijgen bij alle givers en jin alsook bij de leiding). Beslissen jullie de dag zelf om af te komen? Dan betalen jullie 7 euro aan de kassa. Hopelijk allemaal tot dan! 

Op zaterdag 6 mei is het zover. Dan is het onze groepsdag. Ik weet het, in het begin van het jaar heb ik jullie laten weten dat dit de week erna was. Maar omdat het dan ook het schoolfeest van basisschool De Bosstraat is, hebben we ervoor gekozen het met een week te vervroegen. Op deze dag trekken we er met heel de scouts op uit. Wat we gaan doen en waar we naartoe gaan is nog een verrassing, maar ik kan jullie alvast beloven dat het een zeer leuke dag zal worden. Vorig jaar zijn we naar Planckendael geweest en dat was heel tof. Als we terug in Wilsele aankomen, sluiten we de dag af met een lekkere bbq. Na het eten volgen de kampvoorstellingen voor de kapoenen, kawellen, jonggivers en givers. Tijdens hun presentatie zal de leiding meer informatie geven over het scoutskamp (waar gaan we naartoe? Welk thema? Wie zijn de foeriers? Wat gaan we allemaal doen? Wat nemen we wel/niet mee? Hoe inschrijven?). Allemaal nuttige informatie die ook gebundeld zal zijn in een boekje. Uiteraard zal er ook ruimte zijn om vragen te stellen aan de leiding. Wees er dus zeker bij, want dit is heel nuttig. Meer details over de groepsdag en de dagactiviteit communiceren we jullie graag via mail en dit in de nabije toekomst. We vragen jullie enkel om deze dag vrij te houden in jullie agenda want wij als leiding hopen dat jullie met heel veel mee kunnen komen.

Helaas, aan alle mooie liedjes komt een einde. Zondag 14 mei is weeral de laatste vergadering. Anders dan andere jaren zal dit een takactiviteit worden, een gewone zondag op de normale uren. Het scoutsjaar is weer om gevlogen maar niet getreurd want de scoutskampen moeten nog komen. In de tabel onderaan de pagina vinden jullie alle kampdata nog eens terug. 

Hieronder een overzicht van data die jullie zeker in jullie agenda moeten zetten:

  • 22 april (start 16u): RadioActive (RA17) (gemeenteschool Wijgmaal) 
  • 6 mei: Groepsuitstap met afsluitende BBQ en kampvoorstelling
  • 14 mei: Laatste takactiviteit
  • 23-29 juli: Kamp kapoenen
  • 23-30 juli: Kamp kawellen
  • 21 - 31 juli: Kamp jonggivers en givers


Tot binnenkort!Tot slot wil ik nog even melden dat als u met een vraag, probleem, opmerking, bedenking of eender wat zit, u dit altijd kenbaar mag maken. U kan hiervoor mailen naar groepsleiding@damiaanscouts.be of u mag mij bellen (0479/78 61 38 Jolan Ocula). Wij willen op de best mogelijke manier met jullie communiceren en problemen of onduidelijkheden zo goed en zo snel mogelijk uitklaren.

Met vriendelijke groeten,
Jolan Ocula
Namens de groepsleiding (Tessa, Febe, Yoric, Charlie en Jolan)