Kawellen

Dag allerliefste kawellen!

Het belooft weer een toffe maand te worden op de scouts...maar ook de laatste volledige maand helaas daarom geven we er deze maand nog eens een lap op en zetten we ons beste beentje voor.

De eerste vergadering is op 2 april. Bereid je al maar voor op veel 2-april moppen want het zal een heuse fopvergadering worden. Wees op je hoede, want niet alles is wat het lijkt... We starten de vergadering met een groepsopening om 14u aan het speeltuintje in de bosstraat en eindigen daar ook om 17u (en dit is geen mopje ).

Op 9 april gaan we ons eigen dorp een beetje beter verkennen. We gaan namelijk een mega super tof dorpsspel spelen. Wordt het een fotozoektocht? Zal er iemand van de leiding verstopt zitten in Wilsele en moeten jullie die terugvinden? Wordt het een speeltuinentocht? Wordt het...? Jullie zullen het dan wel te weten komen. Wat wij alvast kunnen verklappen is dat we verzamelen om 14u aan het speeltuintje in de bosstraat en daar ook eindigen om 17u.

Zondag 16 april is het Pasen. En wie Pasen zegt, zegt ook chocolade paaseieren, de paashaas en paasklokken. We hebben naar de paashaas gebeld en hij heeft ons gezegd dat hij paaseitjes zal verstoppen voor de kawellen van de Damiaanscouts en dit tussen 9u en 11u. Afspreken doen we aan het speeltuintje.

De 23ste april gaan we allemaal naar het provinciaal Domein!! Afspreken doen we echter niet aan de scoutslokalen, maar aan het provinciaal domein zelf! (Verdere informatie over waar we juist afspreken en om hoe laat volgt via mail). We hopen alvast op heel goed weer en dat jullie met veel aanwezig zullen zijn op deze niet te missen vergadering!

Mastworp, paalsteek, platte knoop, achtknoop,vissengraat, bolleke pijl, kaart lezen, vuur maken, ... We kunnen nog wel even doorgaan. Er is veel dat een scout moet kunnen, maar wij beginnen bij het begin. Op 30 april gaan we jullie alle basistechnieken aanleren. Dit zijn de technieken die een echte scout moet kunnen. Zeker allemaal komen is de boodschap, want je gaat ongetwijfeld kei veel bijleren en tegelijk gaan we ons ook nog eens kei hard amuseren. We amuseren ons van 14u tot 17u met afspraak aan het speeltuintje van de bosstraat.

Op 6 mei is de groepsdag. Wat betekent dat? Wel, we gaan er deze dag samen op uit (wat moet nog een verrassing blijven) maar geloof ons maar, het wordt zeker en vast weer mega tof zoals elk jaar! Na deze dagactiviteit sluiten we af met een bbq aan de lokalen. Na het eten volgen de kampvoorstellingen waar jullie meer informatie zullen krijgen over het kamp (waar we met z’n allen zooooo hard naar uitkijken!!. Er zal over deze leuke dag nog een mail komen met meer informatie.

De 14de mei is het de allerlaatste vergadering van het scoutsjaar . We verwachten jullie voor een laatste keer en om in schoonheid het jaar af te sluiten spelen we superleuke waterspelletjes! Van 14u tot 17u. Wees erbij want je wil deze supernatte en kei neige vergadering niet missen!!

Wij hebben er al vast zin in! Laat al die leuke activiteiten maar komen! Lieve groetjes van jullie leiding,
Viktor, roeland, Britt, Lisa en Tom!!