april '18 - mei '18

Beste scoutsvrienden,

Met de laatste 2 maanden van het scoutsjaar in zicht, is dit ook direct het laatste maandblad! Hopelijk is iedereen de komende 2 maanden nog veel aanwezig en kunnen we het scoutsjaar allemaal samen tof afsluiten!

Maar zover is het gelukkig nog niet! Februari en maart zijn nog maar net achter de hoek. Twee rustige maanden waarin er niet veel ‘speciallekes’ waren. Er werden goeie eeuwenoude scoutsvergaderingen gehouden met onder andere een dorpsspel, een technieken vergadering, leger vergadering en nog veel meer! Scouts op z’n best!

We mogen natuurlijk de Jinquiz niet vergeten, deze aartsmoeilijke ondervraging opgesteld door onze eigenste leden van Jin! Zij willen jullie vooral bedanken voor de massale opkomst, de goede sfeer en de geconsumeerde dranken en snacks. Weer een stapje dichter bij hun buitenlandse kamp!

Deze eerste week van april vieren we Pasen! Vrolijk paasfeest iedereen! Opgelet ook, want op paaszondag/zaterdag is het wel scouts, maar zijn de uren een beetje aangepast. Kijk ze dus zeker goed na in dit maandblad of via eventuele mails van de leiding. Vergeet ook niet dat er aan de kerk een heuse paaseieren worp plaatsvind die dag, waar iedereen van de scouts zeker en vast welkom is!

Graag wil ik dan nu de aandacht vestigen op ons volgende event: RADIOACTIVE 2018! RadioActive is een festival georganiseerd door de givers en de jin van de Damiaanscouts om geld in te zamelen voor hun buitenlandse kampen. Overdag komen er bandjes optreden en in de avond gaat dit feestgedruis moeiteloos over in een heuse fuif in het nieuwe gemeenschapscentrum ‘De Bosstraat’. Dit festival was de vorige jaren altijd al een groot succes, en dit jaar is er nog iets EXTRA!

EXTRA? Ja hoor! En wel alleen voor de leden van de Damiaanscouts! Het is namelijk zo dat we de namiddagactiviteiten wat meer toegankelijk willen maken voor jongere scoutsleden en hun ouders. Daarom mogen alle leden (kapoenen en kawellen) met een hemd en/of sjaaltje van de Damiaanscouts aan verminderd tarief binnen! (Zij betalen nog maar 2,5€ aan de kassa in plaats van 7€!). Speciaal voor hen voorzien wij ook speciale actjes vanaf 14.30 uur! IEDEREEN WELKOM dus! Wanneer? 21/04/2018

Waar? GC de Bosstraat
Voor meer informatie kan je je steeds aanwezig zetten op het evenement op facebook!

Daarna volgt het laatste evenement van dit scoutsjaar, namelijk de SLOTDAG! Deze zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 12/05! We gaan dan een hele dag op stap met alle leden (naar waar is nog een geheim, maar een mail volgt zeker en vast nog!), om daarna samen met alle ouders gezellig te barbecueën aan de scoutslokalen! Voor deze BBQ zullen jullie jullie ook nog moeten inschrijven, maar ook die informatie volgt later nog! Het allerbelangrijkste is dat er die avond ook de kampvoorstellingen plaatsvinden en de kampboekjes uitgedeeld worden, zeer belangrijk dus! Hopelijk zien we jullie daar allemaal om het scoutsjaar in schoonheid af te sluiten!

Als allerlaatste willen we jullie terug vragen om allemaal massaal mee te doen aan de ‘FLAPPENACTIE’ van Joyvalle! Dit jaar geen rode of gele flapjes maar wel houten flapjes die je van de bussen melk kan knippen en mee naar de scouts kan brengen om een bijdrage te leveren aan onze verzameling. Waarom? Per 10 flapjes krijgen we 1L melk mee op kamp van joyvalle! Daarnaast kunnen we met de ‘flappenveilingen’ ook op leuke kamp-pakketten bieden! Sparen is dus de boodschap! (Geef het door aan de rest van de familie he).

Graag herinneren wij de oudste takken aan onze 15-keer-komen-regel die voor jullie van kracht is. Simpel uitgelegd: voor zowel de jongivers, de givers als jins geldt de regel dat je doorheen het jaar MINSTENS 15 keer moet aanwezig zijn op een vergadering. Is dit niet het geval dan zal het ook niet mogelijk zijn om je in te schrijven voor het kamp!

We willen nog even melden dat als je met een vraag, probleem, opmerking, bedenking of eender wat zit, je dit altijd kenbaar mag maken. Je kan hiervoor mailen naar groepsleiding@damiaanscouts.be of je mag bellen naar (0473/391102 Tessa Robberechts). Wij willen op de best mogelijke manier met jullie communiceren en problemen of onduidelijkheden zo goed en zo snel mogelijk uitklaren.

Tot slot hierbij nog eens al de kampdata voor de zomerkampen van 2018:

Kapoenen: tussen 23-31 juli (officiële kampdata volgen via mail)

Kawellen: tussen 23-31 juli (officiële kampdata volgen via mail)

Jonggivers: 21-31 juli

Givers: 15-31 juli (buitenlands kamp)

Jin: 13-31 juli (buitenlands kamp)

Heel veel groetjes en plezier in de laatste scoutsmaanden!

Jullie groepsleiding; Tessa , Yoric en Charlie