januari

Beste scoutsvrienden,

We zijn weer aan een nieuwe maand, en daarbij ook aan een nieuw jaar, begonnen. Eerst en vooral willen wij iedereen een heel mooi 2016 toewensen. Aangezien jullie leiding in januari examens heeft en dus bedolven wordt onder de dikke boeken, zijn er ook deze maand aangepaste vergaderingen. Lees alles dus zeker goed na want er zitten alweer enkele speciallekes tussen. We zouden niet willen dat je iets mist omdat je niet op de hoogte was!

Op 3 januari gaan we dus met z'n allen sterzingen. De vergadering begint zoals altijd met een misviering. Daarom verzamelen we om 9u op het kerkplein. Na de mis starten we onmiddellijk met het sterzingen. Na deze heldendaad (want het is voor het goede doel!) verzamelen we allemaal terug aan de lokalen voor enkele lekkere pannenkoeken en een warme chocomelk (en ook de snoepjes die jullie verzameld hebben ;) ). Daarna keren jullie terug huiswaards. Het einde is voorzien om 14u en het is dus de bedoeling dat jullie opgehaald worden aan de lokalen. Oudere leden mogen uiteraard zelf vertrekken met de fiets. Wees er allen bij in jullie mooiste driekoningenoutfit!

Op 9 januari gaan de oudste takken (jonggivers en givers) zwemmen in Aqualibi!!! We vertrekken om 17.45u aan de Lavado om tegen 22.30u weer helemaal uitgeleefd huiswaarts te keren. Om deel te nemen brengen jullie 15 euro mee in een genaamde enveloppe. Inschrijven is verplicht en kan door een bevestiging van je deelname te sturen naar zwemmen@damiaanscouts.be voor 4 januari. Bermuda's, shorts, strings, tanga's, pareo's en surfpakken zijn niet toegestaan in Aqualibi. Zorg er dus voor dat je een strakke zwembroek bij hebt!

Het weekend van zaterdag 30 en zondag 31 januari gaat het Spaghettiweekend door. Traditiegetrouw voorzien wij dan dampende borden spaghetti, door ware keukenprinsen en -prinsessen bereid en dat allemaal om jullie honger te stillen. Iedereen, of hij of zij nu een scoutshemd draagt of niet, is welkom! Ouders, grootouders, overgrootouders, plezante nonkels en plezierige tantes, broers en zussen, vrienden van vrienden en (over)buren... Allen welkom aan tafel! We hebben spaghetti bolognaise, maar ook spaghetti vegetariana, en kinderporties van allebei deze gerechten. Dit alles aan democratische prijzen. De opbrengst van dit Spaghettiweekend gaat rechtstreeks naar onze wekelijkse scoutswerking en dient vooral voor de aankoop van spel- en knutselmateriaal. Een tekenwedstrijd voor de kleinsten - en degenen die hun kinderjaren willen herleven - is ook aanwezig!
OPENINGSUREN: zaterdag 30 januari van 17:30 tot 21:30 en zondag 31 januari van 11:30 tot 14:30.
NIEUWE LOCATIE: Sportoase De Toren (Torenstraat 115, Rotselaar)

Dit was het dan voor januari. Hopelijk hebben jullie er evenveel zin in als wij!

Groetjes,

De groepsleiding