december '18 - januari '19

Klik op de juiste tak om dit maandblad zien.

Kapoenen

Kawellen

Jonggivers

Givers

Jin

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Oktober en november zijn weer voorbij en de winter komt eraan! De tijd gaat snel als je je amuseert, dat is duidelijk! Na het openingsweekend zijn in november ook een groot deel van onze groepen op takkenweekend geweest en ook hier heeft iedereen zich super geamuseerd!

In november zijn er ook enkele evenementen/projecten van de Givers en Jin gepasseerd. Zij organiseren deze evenementen om centjes in te zamelen voor hun buitenlands kamp. Alle aanwezigheid wordt dus zeer hard geapprecieerd en draagt rechtstreeks bij tot de organisatie en uitvoering van deze ‘once in a lifetime experience’ – kampen, want dat zijn die buitenlandse kampen zeker en vast. Wij kunnen ervan getuigen!
Eerst en vooral was er onze enige echte griezeltocht ‘Givriezel’, georganiseerd door de Givers.  Het aantal aanwezigen heeft dit jaar weer een nieuw hoogtepunt bereikt waarvoor de givers iedereen zeer hard voor willen bedanken! En aan de positieve reacties te horen was het een geweldige tocht, die zeker niet voor schrikkepieten was! Maar iedereen heeft hem, met een gezonde portie adrenaline, doorstaan. Proficiat! Ook dit jaar werden de  verse pannenkoeken, jeneverkes, warme chocolademelk en spookjes weer gesmaakt, hopelijk hebben jullie ervan genoten! Wij hopen dat jullie een leuke avond hebben beleefd en we rekenen op een minstens even goede editie volgend jaar! Jullie komen toch ook terug? 

November was ook de maand van de kinder-en tienerparty. Dat dit een geweldig feest was durft niemand in twijfel te trekken. Grote monsters, kleine monsters, lieve monsters, gevaarlijke monsters,.. noem maar op! Elk soort monster dat je je kan inbeelden hebben we zien passeren! En die konden nog eens dansen ook! De Jins hebben alleszins met veel plezier dit feestje voor jullie georganiseerd en hopen dat jullie je super hard hebben geamuseerd!. Ook de tienerparty was een groot succes. Het Great Gatsby-thema dat dit jaar werd ingevoerd, viel duidelijk in de smaak! Iedereen zag er geweldig uit! Foto’s van zowel de kinder-als tienerparty komen binnenkort op de facebook pagina! Allemaal hartelijk bedankt om te komen vanwege de Jins en hun leiding, ook aan de ouders die iets zijn komen drinken in het oudercafé!

De komende maanden, december en januari zijn wel een beetje speciale maanden, en daarom staan er de komende weken dus ook heel wat spéciallekes van activiteiten op het scouts-menu!

De eerste speciale activiteit die klaarstaat is wel echt HEEL speciaal, op 9 december komt namelijk Sinterklaas langs! Wauw! “Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe” wordt wel eens gezegd, maar met al die brave kindjes van de Damiaanscouts zal er wel niemand schrik moeten hebben. Zijn zak zal goed gevuld zijn met snoepjes voor iedereen! Kom zeker langs, want Sint en de pieten blijven speciaal voor ons nog even langer in het land! !! Opgelet !! Voor de oudere takken (Jong-givers/givers/Jin) zijn er andere uren dan gewoonlijk voorzien omdat de leiding rekening houdt met de examens. Er volgt zeker nog een mail om deze uren te specifiëren.


Op zondag 16 december verzamelen we met z’n allen aan de schaatsbaan van Haasrode (adres: Ondernemingenweg 1, 3001 Leuven) want we gaan schaatsen! We verzamelen daar om 09.30 uur, en jullie mogen ook daar terug worden opgehaald om 12.30 uur. Wat moet je allemaal zeker meebrengen? 1. extra warme kleren! Want op een schaatsbaan is het  */

toch altijd wat frisser dan buiten. 2. Handschoenen! Zeer belangrijk, want handschoenen zijn verplicht op de schaatsbaan! 3. Je schoenmaat, om deze zeker niet te vergeten, kan je hem best op je hand schrijven. 4. Een envelopje met 5 euro in + je naam op. Dit hebben we nodig om de inkom van de schaatsbaan te betalen. Ouders die zin hebben om ook te schaatsen (in het verleden vaak voorkomend bij kapoenenouders die hun kind willen begeleiden/helpen) mogen ook altijd meekomen. Jullie kunnen mee binnen aan groepstarief. Meldt dit dan wel aan iemand van de leiding.

De week erna begint de kerstvakantie al! Tijdens de kerstvakantie gaan de normale vergaderingen op zondag niet door omdat deze vaak overlappen met familiefeesten en vakanties. Wel doet elke tak een kerstfeestje net voor/tijdens de kerstvakantie. De invulling en de timing hiervan is verschillend van tak tot tak dus lees dit zeker goed na verderop in het maandblad!

Een ander event dat ook elk jaar plaatsvind tijdens de kerstvakantie is Wilsele Winterland. Ook dit jaar organiseren we samen met de Landelijke Gilde van Wilsele, dit gezellige jeneverkot! Deze editie zal doorgaan op vrijdag 28 december aan de scoutslokalen. Jullie zijn allemaal zeer welkom voor een gezellig babbel, maar nog meer om te proeven van onze verschillende soorten jenever, een glaasje cava, warme chocomelk, glühwein, soep en zoveel meer! We voorzien natuurlijk ook lekkere hamburgers om het hongertje te stillen. Kom proeven van de sfeer en de gezelligheid. Wilsele Winterland is namelijk dé preparty voor uw eindejaar. Allemaal van harte welkom!

Het nieuwe jaar starten we met het sterzingen. Op 6 januari verzamelen we om 09.00 uur aan het kerkplein in Wilsele. Na de gezinsviering in de kerk gaan we namelijk Driekoningenzingen in Wilsele. De opbrengst zal ook dit jaar weer gaan naar een goed doel gaan. Het goed doel van dit jaar zal tegen het sterzingen bekend gemaakt worden. Wij als leiding van de Damiaanscouts dachten dit jaar om een goed deel dat werkt omtrent milieuvervuiling te steunen. Dit past namelijk perfect in het jaarthema ‘minder is meer’ en is iets waar wij, als scouts, zelf ook heel veel belang aan hechten! Als jullie toevallig zo’n organisatie kennen of verbonden zijn met zo’n organisatie mogen jullie ons altijd contacteren! (groepsleiding@damiaanscouts.be). We eindigen het zingen met een chocomelk en een pannenkoek aan de lokalen. Om 14 uur mogen de kapoenen en kawellen daar worden opgehaald en keren ook de jonggivers en givers naar huis.

Omdat jullie leiding ook in januari nog examens hebben, wordt er voor de oudste takken (Jonggivers, Givers en Jin) 1 vergadering van zondagnamiddag naar vrijdagavond verplaatst. Deze speciale vergadering zal dit jaar doorgaan op vrijdag 18 januari. Hierover kunnen we spijtig genoeg nu nog geen info geven, maar die volgt zeker nog via mail. !! Opgelet, kapoenen en kawellen hebben die week dus wel een gewone zondag vergadering op 20 januari van 14.00 -17.00 uur.

Het laatste weekend van januari is de hoogmis voor de spaghettiliefhebbers onder ons. Zaterdag 26 en zondag 27 januari gaat het Spaghettiweekend weer door! En goed nieuws!! Dit jaar gaat ons geliefde spaghetti-festijn weer door op eigen grond! Wij mogen jullie namelijk dit spaghetti-weekend verwelkomen in GC De bosstraat! En ondanks de verandering van locatie neemt ook dit jaar hetzelfde team de organisatie weer in handen en zal het dus nog beter worden! Kom proeven van overheerlijke spaghetti bolognaise of spaghetti vegetariana. We hebben porties geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en  */

dit alles aan democratische prijzen. U schuift uw voeten onder tafel, wij voorzien de rest. Iedereen, of je nu een scoutshemd draagt of niet, is welkom! Ouders, grootouders, overgrootouders, plezante nonkels en plezierige tantes, broers en zussen, vrienden van vrienden en (over)buren... Allen welkom aan tafel!

Wij zijn open zaterdag 26 januari van 17u30 tot 21u30 en zondag 27 januari van 11u30 tot 14u30. De winst van dit evenement is bestemd voor de algemene werking van de scouts en meer concreet voor het aankopen van nieuw spelmateriaal. Wij hopen jullie weer allemaal talrijk te mogen verwelkomen!

Zo dat waren alle spéciallekes voor de maanden december en januari! Wij hopen jullie overal tegen te komen en wensen jullie vanuit de volledige leidingsploeg fijne kerstfeesten en dat het nieuwe jaar jullie niks dan vreugde en mooie herinneringen mag opleveren! (3 dikke kussen van jullie kapoenen)

PS: Graag herinneren wij de oudste takken er ook nog eens aan onze 15-keer-komen-regel die voor jullie van kracht is. Simpel uitgelegd: voor zowel de JG’s G’s als Jins geldt de regel dat je doorheen het jaar MINSTENS 15 keer aanwezig bent geweest op een vergadering. Is dit niet het geval dan zal het ook niet mogelijk zijn om je in te schrijven voor het kamp!

We willen ook nog even melden dat als u met een vraag, probleem, opmerking, bedenking of eender wat zit, u dit altijd kenbaar mag maken. U kan hiervoor mailen naar groepsleiding@damiaanscouts.be of u mag bellen naar (0473/391102 – Tessa Robberechts). Wij willen op de best mogelijke manier met jullie */ communiceren.

*/

Dan rest er ons jullie alleen nog maar fijne feestmaanden toe te wensen. Maak er een fijne kerstvakantie van, geniet van het samenzijn met de familie en begin het nieuwe jaar met een spetterende overgang. Wij gaan het alleszins ook goed vieren.

Met vriendelijke groeten,
Jullie groepsleiding;
Tom, Soetkin, Tessa, Yoric en Charlie