December '20 - Januari '21

Beste vrienden van de Damiaanscouts, Oktober en november zijn weer voorbij en de winter komt eraan! De tijd gaat snel, ook in deze tijden, dat is duidelijk! De laatste 2 waren hoofdzakelijk een periode van chaos en onzekerheid! We blijven ons best doen om alle kinderen een zo leuk mogelijke zondagnamiddag te bezorgen. De blije gezichten herinneren ons telkens opnieuw aan waarom we elke zondagnamiddag naar de scouts komen. Er zijn helaas, omwille van het coronavirus, zeer weinig evenementen kunnen georganiseerd worden in de laatse 2 maanden. Wel was er de geocache speurtocht van de jin. De ideale manier om in deze tijden toch nog iets leuk buitenshuis te doen. Dit was een succes! Wij hopen dan ook dat alle medespeurders zich rot geamuseerd hebben! De jin probeert zoveel mogelijk evenementen/werkjes op poten te zetten ten voordele van hun buitenlands kamp. Dit jaar is dat echter niet zo makkelijk. Alle aanwezigheden worden dus zeer hard geapprecieerd en dragen rechtstreeks bij tot de organisatie en uitvoering van deze ‘once in a lifetime experience’ – kampen, want dat zijn die buitenlandse kampen zeker en vast. Wij kunnen ervan getuigen!

De jins willen ook alle deelnemers enorm bedanken om mee te doen aan de scouteske speurtocht.

Het was een echt succes dankzij al jullie steun. Hopelijk hebben jullie tijdens deze periode van lockdown kunnen genieten van dit coronaproef evenement!

De jaarlijkse griezeltocht ‘Givriezel’, georganiseerd door de Givers is dit jaar voor het eerst in een lange tijd niet kunnen doorgaan. Het breken van deze traditie was niet gemakkelijk, maar gezien de omstandigheden was er geen andere keuze mogelijk. We hopen dat iedereen toch heeft kunnen genieten van een lekkere pompoensoep en een goede pannenkoek. Dit jaar niet op onze griezeltocht, maar in jullie gezellige woonkamer. Volgend jaar gaan we dan ook extra ons best doen om jullie een topeditie van het griezelige ‘Givriezel’ te bezorgen. De komende maanden, december en januari, zijn wel een beetje speciale maanden. Een tijd van versieringen, gelukkige mensen en vele feestjes. Dit jaar belemmerd door het bekende virus COVID-19. Het is daarom ook heel moeilijk om nu al mee te delen hoe en wat we het gaan aanpakken de komende maanden. Wel kunnen we al zeggen dat het jaarlijkse schaatsen NIET zal kunnen doorgaan door voor de hand liggende redenen. Op 6 december hadden wij dan weer speciale afspraken gemaakt met de Sint om alle brave kindjes toch nog een leuke namiddag te bezorgen. We kunnen nu nog niet zeggen in welke mate deze afspraken kunnen worden nageleefd. Daarom vragen wij jullie geduldig te wachten op verder info via mail. Tijdens de kerstvakantie zelf zullen er geen normale vergaderingen op zondag doorgaan. Normaal gezien voorzien wij een kerstfeestje voor elke tak. Ook hier zullen wij moeten wachten op de regels in de desbetreffende periode. Zodra wij meer weten, sturen wij een mail met extra info! Ons jaarlijks evenement Wilsele Winterland zal dit jaar helaas niet kunnen doorgaan. Wel zal er een zo goed mogelijk alternatief voorzien worden door de jin.

Voor de aankomende feestdagen gaan ze namelijk een heuse wijnverkoop starten. Als je graag wijn drinkt en hun wilt steunen, aarzel dan zeker niet om je voorraad wijn voor de feesten bij de jins te kopen. We hebben een heel assortiment van uitstekende wijnen die je niet zomaar in de Colruyt kan terugvinden. Hieruit zal je zeker een keuze kunnen maken. Als je interesse hebt hou dan zeker jullie mail en facebook in de gaten.

Het nieuwe jaar starten we telkens opnieuw met het sterzingen. Balthazar, Melchior en Caspar moeten een heel verre afstand wandelen om tot bij ons te geraken. Met de regels opgelegd door de overheid is het niet duidelijk of hun dit zal lukken. Afwachten dus… Omdat jullie leiding ook in januari nog examens hebben, wordt er voor de oudste takken normaal gezien elk jaar een speciale activiteit georganiseerd. Deze zal afhangen van de spreiding van het virus op het moment zelf. Verdere info via mail!

Het laatste weekend van januari is elk jaar opnieuw de hoogmis voor de spaghettiliefhebbers onder ons. Zaterdag 23 en zondag 24 januari gaat het Spaghettiweekend weer door! Hoe we dit gaan aanpakken zal heel hard afhangen van de omstandigheden. Maar één ding is zeker! We zullen er alles aan doen om iedereen kennis te laten maken met de lekkere aroma’s van een goei spaghetti van de Damiaanscouts! Hoe dit in zijn werk zal gaan, zal duidelijk worden via mail, al onze sociale media kanalen en ook weer door bordjes langs de weg ;) De winst van dit evenement is bestemd voor de algemene werking van de scouts en meer concreet voor het aankopen van nieuw spelmateriaal. Wij hopen jullie weer allemaal talrijk blij te mogen maken met het lekkere eten!

Zo dat was het dan voor de komende maanden! Het is niet gemakkelijk om met duidelijk info te komen omdat veel zal afhangen van de regels opgelegd door de regering. Daarom vragen wij jullie geduldig te zijn en afwachten op verder info via mail. We doen ons uiterste best om zo snel mogelijk te communiceren naar jullie toe vanaf dat er zekerheid is over wat wel/niet mag. Verder willen wij jullie bedanken voor jullie blijvend vertrouwen in ons, als leidingsploeg. Het is hard werken in deze tijden. Maar dat harde werken wordt toch iets lichter gemaakt door het zien van alle blije gezichtjes en jullie steun als ouders.

We willen ook nog even melden dat als u met een vraag, probleem, opmerking, bedenking of eender wat zit, u dit altijd kenbaar mag maken. U kan hiervoor mailen naar groepsleiding@damiaanscouts.be of u mag bellen naar (0487/585721 – Cas Schoovaerts) Wij willen op de best mogelijke manier met jullie communiceren en problemen of onduidelijkheden zo goed en zo snel mogelijk uitklaren.

Dan rest er ons jullie alleen nog maar fijne feestmaanden toe te wensen. Maak er een fijne kerstvakantie van, geniet van het samenzijn met de familie en begin het nieuwe jaar met een spetterende overgang. Geen beter jaar als dit jaar om momenten als kerst en nieuwjaar met familie en/of eventueel vrienden te koesteren. Wij gaan het alleszins ook goed vieren. Met vriendelijke groeten, jullie groepsleiding Bart, Roel, Cas, Maarten, Gert