December 2023 - januari 2024

Beste ouders en leden van de Damiaanscouts,

Oktober en november waren weer maanden vol scoutsplezier. Alle takken hebben ondertussen hun eerste weekend achter de rug en zijn met blije gezichten teruggekeerd. We genoten ook van enkele evenementen (kinderparty, WOF en Givriezel). Bedankt dat jullie er bij waren!

Nu staan er weer twee leuke maanden in het vooruitzicht!

Ten eerste en zeker niet te vergeten: 3 december komt Sinterklaas langs. Zijn zak zal goed gevuld zijn met snoepjes voor iedereen! Voor de oudste leden zijn er andere uren dan gewoonlijk voorzien omdat de leiding rekening houdt met de examens.

Op zondag 10 december verzamelen we met z’n allen aan de schaatsbaan van Haasrode want we gaan schaatsen! Zoals gewoonlijk doen we dit in de voormiddag. De exacte uren en meer informatie volgt via mail.

PS: mama en papa mogen ook gaan schaatsen. Zij kunnen mee genieten van ons groepstarief.

Zaterdag 30 december organiseren we naar jaarlijkse gewoonte ‘Wilsele Winterland’. Kom genieten van lekkere jenevers, sfeer, gezelligheid en eigenlijk alles wat je nodig hebt in deze laatste dagen van het 'oude' jaar. Zondag 31 december is er helaas geen zondagse vergadering.

Dan onze eerste vergadering van 2024,

7 Januari beginnen we het jaar met sterzingen. We verzamelen om 10u15 op het kerkplein van Wilsele helemaal in sterzing outfit. Zoals elk jaar zamelen we geld in voor een goed doel. De snoepjes die jullie verzamelen zijn volledig voor jezelf. We weten allemaal hoe verleidelijk snoepjes kunnen zijn, toch houd je ze beter voor later. Zo heb je nog een hongertje tegen dat je terugkeert naar onze lokalen. Daar trakteren we namelijk op heerlijke pannenkoeken met chocomelk.

Omdat de leiding in januari examens hebben, wordt er voor de (jong)givers een examen activiteit georganiseerd. Wat we gaan doen, is nog een geheim, maar de datum kan je al noteren. Vrijdag 19 januari is de dag. Verdere info volgt via mail.

Het welbekende spaghettiweekend gaat dit jaar door op 27 en 28 januari. We ontvangen jullie graag in het Gemeenschapscentrum te Wilsele voor een heerlijk bord spaghetti!

Wij hopen jullie op al deze activiteiten tegen te komen en wensen jullie vanuit de volledige leidingsploeg fijne kerstfeesten en dat het nieuwe jaar jullie niks dan vreugde en mooie herinneringen mag opleveren!

Stevige linker,

Ward en Nathalie