Februari

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Mijn voorwoord begin ik graag met een terugblik op de voorbije twee maanden. December was een maand met veel speciallekes. Zo kwam Sinterklaas langs met zijn zwarte pieten, hebben we de schaatspiste van Haasrode onveilig gemaakt en waren er tal van kerstfeestjes. Om de maand en ook het jaar af te sluiten organiseerden we Wilsele Winterland waar ik veel bekende gezichten heb zien genieten van een jeneverke (het bleef meestal niet bij eentje), een beker glühwein en/of een glaasje cava.

Januari openden we met Driekoningen zingen voor het goed doel. We zongen voor Ajpopoli vzw, een organisatie die fondsen zoekt om in Guatemala een school voor kansarme Mayakinderen te ondersteunen in haar dagelijkse werking. Zonder de verzamelde fondsen zou de school niet kunnen blijven bestaan. Vandaag krijgen, mede dankzij de financiële steun van de VZW, ongeveer 300 kinderen onderwijs van een gemotiveerd team van lokale leerkrachten en personeel. Het sterzingen heeft weer een aardige hoop snoep opgeleverd maar, veel belangrijker, ook een mooi bedrag. Binnenkort zal er een storting gebeuren van Damiaanscouts naar de rekening van Ajpopoli en we zullen dan ook het bedrag aan jullie meedelen. De jonggivers en de givers gingen de week erna zwemmen in Aqualibi (en het was leuker dan vorig jaar naar het schijnt!). Op het moment dat ik dit voorwoord aan het schrijven ben zijn de voorbereidingen van het spaghettiweekend weer vollenbak bezig. Ruben Geleyns, Jef Boogaerts, Tom Van Horebeek en mezelf slagen, net zoals vorig jaar, de handen in elkaar om dit te organiseren, met ondersteuning en goede raad van den Dries. Vorig jaar was dit al goed gelukt en we proberen er dit jaar een nog betere editie van te maken.

Tijd om eens een blik te werpen op wat de toekomst ons zal brengen. In februari hebben we bijna allemaal normale activiteiten op zondagnamiddag. We hebben wel 1 speciale vergadering en dat is zondag 26 februari. De week ervoor gaan de namen van alle leiding in een pot en worden ze er willekeurig uitgetrokken door een onschuldige hand. Eerst voor de kapoenentak, daarna voor de kawellen, ... Jullie raden het wel al, het is leidingswissel! Voor één dag eens andere leiding, dat is altijd wel eens leuk. Benieuwd wie je leiding wordt voor 1 dag? Zeker komen dan! De leidingswissel gaat door op de gewone uren, van 14u tot 17u voor de kapoenen en kawellen en tot 17u30 voor de oudere takken.

Zaterdagavond 25 februari organiseert de jin een quiz ten voordele van hun buitenlands kamp. De polyvalente zaal van de Bosstraat wordt omgetoverd tot quizlocatie. Altijd al eens willen quizzen? Altijd al eens je intelligentie willen tonen? Of gewoon eens meedoen voor de fun? Het kan allemaal! De jinquiz start vanaf 20u maar de deuren gaan natuurlijk al vroeger open, namelijk om 19u. Inschrijven doe je met een quizploegje van maximaal 4 personen door een mail te sturen naar jinquiz@damiaanscouts.be. Inschrijven kost 16 euro per groep.

In maart staat Wilsele On Fire (WOF) weer op het programma. De Sportoase ‘De Toren’ in Rotselaar wordt op 11 maart weer omgetoverd tot een heuse danstempel. Vorige editie was de eerste editie in deze zaal en het is vanzelfsprekend dat de tweede sowieso beter wordt dan de eerste, dus wees erbij!! Ik kan je deze fuif ten zeerste aanraden. Ik heb nu al op ongeveer 6 à 7 edities geholpen en ik vond het keer op keer zeer fijn. Bij de Damianer vind je ook de affiche die je kan ophangen aan je voordeur, aan het raam, bij je sportclub, op je werk, ...

De dag erna, 12 maart, is het natuurlijk ook weer scouts. Voor de leiding even doorbijten aangezien zij ook altijd een handje helpen op de WOF en dus hun bed niet lang zullen zien. We spreken af want er staat een groot groepsspel op het programma. Hiervoor spreken we af om 14u aan het speeltuintje van de bosstraat. Einde is voorzien om 17u voor de jongste takken en om 17u30 voor de oudere takken.

Zondag 26 maart zijn wij ‘out of office’ want het is geen scouts. De leiding gaat op leidingsweekend. Voor één keer zal de zondagnamiddag dus veel minder leuk zijn als anders.

In april is er weer een evenement van de jintak. Zij organiseren een zware bierenavond op zaterdag 1 april. Deze avond zal doorgaan aan onze eigen lokalen. Kom gezellig een biertje drinken en steun zo het buitenlands kamp van de jin. Voor zij die gedurende de avond een hongertje zouden krijgen, er zullen croque monsieurs en waarschijnlijk ook nog andere knabbeltjes aanwezig zijn. Meer informatie hierover volgt nog via verschillende communicatiekanalen (facebook, mail, site, ...).

Tot slot wil ik nog even melden dat als u met een vraag, probleem, opmerking, bedenking of eender wat zit, u dit altijd kenbaar mag maken. U kan hiervoor mailen naar groepsleiding@damiaanscouts.be of u mag mij bellen (0479/78 61 38 – Jolan Ocula). Wij willen op de best mogelijke manier met jullie communiceren en problemen of onduidelijkheden zo goed en zo snel mogelijk uitklaren.

Tot binnenkort!

Met vriendelijke groeten,
Jolan Ocula
Namens de groepsleiding (Tessa, Febe, Yoric, Charlie en Jolan)