februari '18 - maart '18

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Het is al weer februari en dus tijd voor ons 2-maandelijks-maandblad. De afgelopen 2 maanden waren een beetje speciaal met de vele feesten die plaatsvonden. Iedereen van de Damiaanscouts was blijkbaar weer zeer flink geweest, want ook dit jaar hebben de sint en zijn pieten ons weer in de watten gelegd! Iedereen heeft z’n buikje goed kunnen vullen en ook ons spelmateriaal werd aangevuld, want de Sint had voor iedere tak een cadeautje mee.

Na sinterklaas kon natuurlijk de kerstman niet ontbreken. Alle takken hebben een gezellig kerstfeestje gehad waar eventueel cadeautjes werden uitgewisseld en de leiding telkens voor heerlijke hapjes, of in sommige gevallen zelfs voor een volledige maaltijd, had gezorgd! De mooiste tijd van het jaar vier je niet alleen met je genetische maar ook met je scoutsfamilie! Wilsele Winterland, onze alom bekende jeneverbar die we elk jaar organiseren in samenwerking met de Landelijk Gilde, was ook dit jaar weer een gigantisch succes! We danken jullie allemaal voor de opkomst en om er samen met ons zo’n gezellige avond van te maken.

Wilsele Winterland betekende het einde van de feestmaand december. Maar ook januari zat vol met speciale activiteiten. Om te beginnen zijn we gaan ‘driekoningen’ zingen in Wilsele. Dit doen we niet alleen voor de lekkere snoepjes en andere lekkernijen die we onderweg verzamelen, maar we haalden ook geld op voor het goed doel. Ons goede doel van dit jaar is ‘Mutoto’, een organisatie die de opvang en begeleiding van straatkinderen in Lubumbashi (Congo) ondersteunt. Ze staan bij in de hereniging van straatkinderen met hun gezin en indien dit niet mogelijk is, biedt het medische zorgen, onderwijs en beroepsvorming aan.

Het tweede grote event van januari was het spaghettiweekend. Wat een succes zeg!!! 921 spaghetti’s (groot-klein, bolognaise-vegi) konden we tot bij de mensen op tafel brengen! Dit was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder het geweldige team dat achter dit event zit.  Leden, VZW, ouders, sympathisanten, leiding… Iedereen willen we van harte bedanken voor de hulp en om van het spaghettiweekend 2018 een geweldige editie te maken. Ook willen we het coördinatieteam (Tom, Jef, Jolan en Ruben) een welgemeende merci zeggen, want zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest!

Terug naar de vergaderingen…

De meeste vergaderingen van februari zijn weer in het normale ritme. Voor de kapoenen en kawellen betekent dit start (14.00 uur) en einde (17.00 uur), verzamelen aan het speeltuintje, tenzij anders vermeld verderop in het maandblad. Normaal is het de eerste zondag van de maand altijd groepsopening, maar voor februari verschuiven we deze naar 18/02! Waarom? Omdat op de eerste zondag van februari een groot deel van de leiding op skivakantie is en er op 18/02 een speciale vergadering is. Het is namelijk LEIDINGSWISSEL. Iedere tak krijgt dan een nieuwe leidingsploeg toegewezen voor 1 vergadering, ssssssspannend!!

Vrijdag 23 februari geeft de giverleiding een eerste kampvoorstelling aan de givers en hun ouders van hun buitenlands kamp naar… Jullie zijn allemaal welkom aan de lokalen om 20u. Kom best met de fiets of te voet om parkeerproblemen te vermijden ;)

Ook de week erna staat er een fabelachtige activiteit op het programma, namelijk de Jinquiz! (LET OP, deze quiz vindt plaats op zaterdagavond, maar de vergadering op zondag gaat voor ALLE TAKKEN gewoon door)!

In maart gaan er dan weer vele weekends door… Kijk goed na wanneer je kind op weekend gaat zodat ze deze onvergetelijke gebeurtenis niet vergeten!

En tot slot moeten we nog meedelen dat er op 25 maart geen vergadering doorgaat. De leiding is dan namelijk zelf op leidingsweekend…

Graag herinneren wij de oudste takken er ook nog eens aan onze 15-keer-komen-regel die voor jullie van kracht is. Simpel uitgelegd: voor zowel de JG’s G’s als Jins geldt de regel dat je doorheen het jaar MINSTENS 15 keer aanwezig bent geweest op een vergadering. Is dit niet het geval dan zal het ook niet mogelijk zijn om je in te schrijven voor het kamp!

We willen nog even melden dat als u met een vraag, probleem, opmerking, bedenking of eender wat zit, u dit altijd kenbaar mag maken. U kan hiervoor mailen naar groepsleiding@damiaanscouts.be of u mag bellen naar (0473/391102 – Tessa Robberechts). Wij willen op de best mogelijke manier met jullie communiceren en problemen of onduidelijkheden zo goed en zo snel mogelijk uitklaren.

Tot slot geven we hierbij ook al de kampdata voor de zomerkampen van 2018 mee:

Kapoenen: tussen 23-31 juli (officiële kampdata volgen via mail)

Kawellen: tussen 23-31 juli (officiële kampdata volgen via mail)

Jonggivers: 21-31 juli

Givers: 15-31 juli (buitenlands kamp)

Jin: 13-31 juli (buitenlands kamp)

Met vriendelijke groeten,
Jullie groepsleiding;
Tessa , Yoric en Charlie