februari '20 - maart '20

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Het is alweer februari en dus tijd voor ons 2-maandelijks-maandblad. De afgelopen twee maanden waren speciaal en 2020 is al stevig ingezet. Hier volgt nog een kort overzicht van de afgelopen maanden.

Iedereen van de Damiaanscouts was blijkbaar weer zeer flink geweest, want ook dit jaar hebben de Sint en zijn pieten ons weer in de watten gelegd. Iedereen heeft zijn buikje volgegeten en er waren cadeautjes voor iedereen! En dat niet enkel bij Sinterklaas, maar ook tijdens de Kerstfeestjes werd het eindejaar gezellig gevierd. De mooiste tijd van het jaar vieren wij met jullie, onze scoutsfamilie.

Dan was het op de schaatsbaan ook weer zo'n plezier! Zowel jong als oud hebben hun stoutste schaatsen aangetrokken om de schaatsbaan van Haasrode onveilig te maken. Wat was dat leuk!

Ten slotte, ons laatste evenement van 2019: Wilsele Winterland. Ook dit jaar was het weer een geslaagde editie. Op deze alom bekende jeneverbar die we elk jaar samen met de Landelijke Gilde organiseren, zijn er veel jenevers gevloeid! We danken jullie allemaal voor jullie opkomst en om er samen met ons zo'n gezellige avond van gemaakt te hebben, dank u!

En dan: de grote sprong naar het volgende decennium! Wij waren er alvast klaar voor en wij denken jullie ook want op 5 januari hebben jullie je kelen massaal opengezet om voor het goede doel 'The Ocean Cleanup' centjes in te zamelen op Driekoningen.

Het tweede grote evenement van januari was ons spaghettiweekend. Wat een succes was dat! De borden spaghetti werden rijkelijk uitgedeeld: van een kleine portie vegetarisch tot een grote bolognaise: voor iedereen was er wel iets! Dit was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder het geweldige team dat achter dit evenement zit. Leden, VZW, ouders, sympathisanten, leiding… Iedereen willen we van harte bedanken voor de hulp en om van het spaghettiweekend 2020 weer een geweldige editie te maken. Een extra danku gaat uit naar het coördinatieteam: Tom, Jef, Jolan en Ruben. We kunnen al niet wachten om volgend jaar weer van die spaghetti's van de Damiaanscouts te smullen!

Nu, wat staat er ons nog allemaal te wachten in februari en maart?

De meeste vergaderingen van februari zijn weer in het normale ritme. Voor de kapoenen en kawellen betekent dit start om 14u en einde om 17u, verzamelen aan het speeltuintje, tenzij anders vermeld verderop in het maandblad. Voor de jong-givers en de givers duren de vergaderingen zoals gewoonlijk tot 17u30.

Een eerste specialleke komt er al aan: normaal gezien is het op de eerste zondag van de maand altijd groepsopening, maar voor februari verschuiven we deze een weekje later, namelijk naar 9 februari. Waarom? Omdat een groot deel van jullie studerende leiding op twee februari op vakantie is en ze allemaal klaarstaan op 9 februari! Dus: afspraak: 9 februari aan het speeltuintje!

Op zaterdag 22 februari is het weer tijd om de hersenen aan het werk te zetten tijdens onze Jinquiz: Jintelligence! (Let op, deze quiz vindt plaats op zaterdagavond, maar de vergadering op zondag gaat voor ALLE TAKKEN gewoon door.) Deze quiz wordt georganiseerd door onze jintak en is ten voordele van hun buitenlands kamp naar Kroatië!

In maart vinden er heel wat weekends plaats, dus neem het maandblad zeker zorgvuldig door en vergeet je daar niet voor in te schrijven! Want dit mag je niet missen!!!

Op zaterdag 7 maart hebben we een extra speciaal evenement aan onze kalender toegevoegd voor al diegene die niet kunnen wachten tot het RadioActive is, namelijk de RadioActive DJ Contest in het jeugdhuis Lavado.

Nog een klein extraatje: op zondag 22 maart houdt de jin een heuse wafelenbak. Informatie om deze heerlijke wafels ten voordele van het buitenlands kamp te proeven, krijgen jullie zeker nog in je mailbox.

En tot slot moeten we nog slecht nieuws meedelen, namelijk dat op zondag 29 maart er geen vergaderingen doorgaan. De leiding gaat dan zelf op teambuildingsweekend op een mysterieuze locatie om zichzelf nog eens lid te voelen. Geen droevige gezichtjes, op zondag 5 april zien we jullie graag terug!

Graag herinneren wij de oudste takken er ook nog eens aan onze 15-keer-komen-regel die voor jullie van kracht is. Simpel uitgelegd: voor zowel de JG’s G’s als Jins geldt de regel dat je doorheen het jaar MINSTENS 15 keer aanwezig bent geweest op een vergadering. Is dit niet het geval dan zal het ook niet mogelijk zijn om je in te schrijven voor het kamp!

We willen nog even melden dat als u met een vraag, probleem, opmerking, bedenking of eender wat zit, u dit altijd kenbaar mag maken. U kan hiervoor mailen naar groepsleiding@damiaanscouts.be of u mag bellen naar (0470/820168 – Soetkin Borgelioen). Wij willen op de best mogelijke manier met jullie communiceren en problemen of onduidelijkheden zo goed en zo snel mogelijk uitklaren.

Tot slot geven we hierbij ook al de kampdata voor de zomerkampen van 2020 mee:

• Kapoenen: 21-27 juli
  • Kawellen: 21-28 juli
  • Jonggivers: 21-31 juli
  • Givers: 21-31 juli
  • Jin: 14-31 juli

Vele groetjes, namens de groepsleiding,

Yoric, Tom, Bart, Roel en Soetkin