Givers

Maandblad Givers FEB-MAA 2021

Heeeeeeeyyy liefste Givers, het is februari en terug tijd voor Scouts. Het moment waar we allemaal op zitten te wachten is eindelijk daar, we mogen terug samenkomen!!!! Ondanks de kleinere groepjes gaan we er weer invliegen met evenveel goede moed als in het begin van het jaar!

Erin vliegen, er tegenaan gaan, gas geven, dat is waar we al meteen mee beginnen. Haal jullie meest sportieve outfit uit de kast en wrijf de beentjes al maar in. De eerste zondag van de maand, 7 februari, gaan we die Corona-kilo’s wegtrainen door een gigantische Spartacus Run. Laat zien dat jullie echte aapjes zijn en kruip over de gesjorde obstakels, volbreng de opdrachten en zorg dat jouw team de strijd wint! Zoals vroeger, in een ver verleden, verwachten we jullie terug om 14h00 aan de lokalen.

Week om week wisselen we van dag en uur. Zo hebben we vaker het terrein voor ons alleen en kunnen we in alle rust doen waar we zin in hebben. Op Zaterdag 13 februari is rust en stilte wat we nodig hebben om te kunnen genieten van onze activiteit. Want om 19h00 ‘s avonds verwachten wij jullie allemaal terug aan de lokalen voor een OUTDOOR MOVIE NIGHT. Haal jullie slaapzak van de zolder of neem lekker veel dekentjes mee, een campingstoeltje mag zeker. Wij zorgen voor extra warmte met warmtekanonnen, maar ook snacks en een lekkere drankjes zullen zeker niet ontbreken.

Iedereen kent de Olympische Spelen en misschien wisten jullie ook dat ze in 2020 ook geannuleerd werden door Corona, of dat zelfs de editie in 2021 misschien niet zal doorgaan. Omdat Olympische Spelen dus geen optie zijn dit jaar, dachten wij de Niet-Olympische Spelen op te richten. Tussen 14h00 en 17h30 zullen we dus een heus toernooi houden met allemaal niet Olympische disciplines. Jullie komen toch laten zien hoe goed jullie zijn in ‘houd de ballon hoog’ of Darts? Ons toernooi zal plaatsvinden op Zondag 21 februari.

Als afsluiter van deze korte maand doen we opnieuw een vergadering op zaterdagavond! Op zaterdag 27 februari gaan in de donkere bosjes en langs de enge velden van boer Geleyns op zoek naar een moordenaar. We moeten onze angsten opzij zetten en zorgen dat de dader geen volgend slachtoffer vindt. Zoon Ruben Geleyns is vermoord tijdens zijn avondwandeling langs onze lokalen, maar wie was het? Waar is de moord gebeurd? Wat was zijn moordwapen? Jullie moeten ons helpen zoeken, maar ook op jullie hoede zijn, we hoorden gisteren nog lawaai vanuit de velden komen. Is de moordenaar teruggekeerd op zoek naar jong bloed? Durven jullie het aan om ons te helpen? Goed, we zien jullie om 19h00 aan de lokalen! Om 22h00 stoppen we met zoeken, als de moordenaar dan niet gevat is, vluchten we snel naar huis, want hoe later, hoe gevaarlijker…

Na onze super gevaarlijke zoektocht naar de moordenaar van vorige week, staan jullie voor een nieuwe uitdaging. Jongens zijn misschien grotere durvers en kennen weinig tot geen angst, meisjes zijn sneller volwassen en zijn slimmer, althans dat zeggen de stereotypen. Deze week willen wij dan ook voor eens en altijd beslissen welk ras het sterkst is. Op zondag 7 maart mogen de jongens hun spierballen laten rollen en de meisjes hun beste make-up skills bovenhalen. We testen alle stereotypen uit zoals multitasken bij de meisjes en de accurate voetbalkennis bij de jongens. Schrijven de boekjes de waarheid? Kom tussen 14h00 - 17h30 naar de lokalen en kom het met ons testen tijdens onze grote Battle of the Sexes!

Genoeg spanning, sport en stereotypen gehad na de vorige weken? Dat komt goed uit, want ook wij willen een weekje rust! RUST? Geen vergadering!!! NEEE, zijn jullie gek! Deze zaterdag gaan we onze hersencellen laten werken in plaats van onze fysiek. Op zaterdag 13 maart verwachten we jullie om 19h00 aan de lokalen met jullie brein op actieve modus want we doen een quiz. Neem zeker jullie GSM’s mee want ook wij willen nog eens met Kahoot! spelen. Om 22h00 zijn onze hersenen volledig op en is het tijd om huiswaarts te gaan, maar de slimste groep neemt wel een prijs mee… Tot dan!

Aan iedereen die denkt dat er tijdens Corona geen echte typische Scoutsspelen gespeeld kunnen worden: Geen Proficiat! Aan iedereen die denkt dat er tijdens Corona nog altijd kei veel echte typische Scoutsspelen gespeeld kunnen worden: EEN HELE DIKKE PROFICIAT!! En voor de mensen die het niet geloven, kom zeker langs van 14h00 - 17h30 op zondag 21 maart. Wij gaan jullie laten zien hoe flexibel onze Scoutsspelen zijn en heel makkelijk kunnen worden omgevormd tot een (misschien zelfs nog leukere) Corona vriendelijke versie! Jullie zijn allemaal welkom op onze Coronaproof Speelnamiddag!

De maand loopt op zijn einde, en zo ook ons maandblad. Dit raakt ons als leiding, we willen niet opnieuw afscheid nemen. Daarom hebben we ook voor de laatste vergadering van deze maand (en van dit maandblad) een geweldige vergadering klaar staan. Onder de de titel Music Maestro staat er jullie een avond vol muziek te wachten! Van Africa (- Toto) tot in Amerika (- Simon & Garfunkel), van in de Himalaya (-Nemo) tot in de Woestijn (- Langeveld & Sap)! Er staan stop-de-band-rondes op het programma, net als een mini muziekquiz, een pure karaoke voor de liefhebbers en zelfs een gigantische dancebattle. Alles gebeurt uiteraard in kleine groepjes op een veilige manier. Komen jullie op zaterdag 27 maart mee shaken tot je we erbij neervallen, of gewoon tot 22h00? We zien jullie graag om 19h00 aan de lokalen, verkleed als een popster! Tot dan!

Hier houdt het maandblad voor deze keer op! (“OOOOOOOOOOHHHHHNNNN, NUU ALLLLL????”) Jaahaa, nu al, maar niet getreurd! Op 4 april staan we er weer, krijgen jullie een nieuw maandblad en maken we weer heel wat pret! En onthoud 1 ding, de leiding heeft altijd gelijk… euhm we bedoelen: de leiding mist jullie heel hard!!

Kusjes en knuffels xoxoxoxo

Alexander, Brecht, Huib, Luna, Maarten, Michiel, Raf, Simon en Ward