Jonggivers

Hoi jonggivers,

Snakken jullie ook zo naar die zondagse vergaderingen? Er komt eindelijk licht aan het einde van de tunnel!  Vanaf zondag 7 februari mogen de jonggivers (onder voorbehoud) terug samenkomen en ravotten, mits enkele maatregelen die jullie via de elektronische post zullen ontvangen.

Zondag 7 februari spreken we in onze bubbels af aan de lokalen om het grootse één tegen corona spel te spelen. Lukt het jullie om alle opdrachten uit te voeren, zodat iedereen tijdig van een vaccin kan voorzien worden?

Zondag 14 februari vieren koppeltjes normaal Valentijn, maar ja met die bubbels zit er niks anders op dan uit te maken welke bubbel nu de beste is tijdens de Battle of the Bubbles vergadering.

Zondag 21 februari kan je jarenlange oplettendheid tijdens de techniekenvergaderingen je een groot voordeel opleveren. Vandaag testen we jullie scoutstechnieken of leren we ze aan wie ze nog niet zo goed onder de knie heeft.

Zondag 28 februari spelen we het spel vermomd in onderstaand raadseltje. Weten jullie wat we spelen?

met deze handleiding doe je het goed - Ontspanning -  Trends Style  1 persoon, glimlachtHet verlangen naar een gat in de weg - NRC

Zondag 7 maart gaat de Vergadering der Vergaderingen door op het Scouts en Gidsenpad numéro uno. Aan jullie om te ontdekken wat dit inhoudt!

Zondag 14 maart houden we nog eens een pleinspelenvergadering uit de oude doos op onze terreinen. Van Dikke Bertha tot 1,2,3 piano ;-) alles kan aan bod komen.

Zondag 21 maart trekken we met zen allen naar één der Vlaanderens mooiste bossen. Meer info krijgen jullie nog via e-mail over het wie, wat, wanneer, waarom en hoe.

Zondag 28 maart sluiten we de maand af met een woudloperskeuken. Wat houdt dit in: wij geven jullie de ingrediënten voor een overheerlijke maaltijd en het is aan jullie om deze in de buitenlucht op een kookvuur te bereiden. Plezier en een volle buik verzekerd!

Hieronder geven we ook nog enkele raadseltjes en puzzels mee, om jullie vrije tijd buiten de scouts nog wat op te vullen. Als je de antwoorden (deels of allemaal) gevonden hebt, mag je ze doorsturen naar jonggiverleiding@damiaanscouts.be en wie weet win je zo (na een loting met iedereen met het meeste juiste antwoorden) wel een zeer scouteske verrassing ;-)

Stay safe en we zien jullie steeds om 14u @ lokalen Damiaanscouts (tenzij het anders gecommuniceerd wordt via mail) xx

Jasmine, Kobi, Arnout, Cas, Ward, Jonathan, Sander, Jan, Tom, Roel, Bart en Yoric

Voor wat is dit het recept?

1. Klop het ei los met de suiker.

2.  Los het poeder op in een kopje koude melk. Roer goed glad.

3.  Breng de rest van de melk aan de kook met de vanillesuiker en een snuifje zout. Doe er, zodra de melk kookt, het poeder bij. Roer voortdurend. Blijf roeren tot de melk weer tegen de kook aan is en het mengsel begint te binden. Haal van het vuur. Doe er het ei bij en roer flink om, tot het ei volledig opgenomen is.

4.  Verdeel de _________ over kleine kommetjes. Laat afkoelen. Serveer op kamertemperatuur

Logo quiz

Jonagold Appels 4 Stuks ca. 1 kg (Stuk, 1kg)    _____________________

Spikeball Logo by Dr. Jamey Johnston PhD | Spikeball, Vector logo, Logos    _____________________

Damiaanscouts Wilsele-Putkapel |    _____________________

Smartschool (@smartschool) | Twitter    _____________________

Bruggen bouwen

Het doel van de puzzel is het slaan van bruggen tussen de eilanden (de rondjes met een cijfer), zodat een netwerk van bruggen ontstaat en alle eilanden met elkaar in verbinding staan. Het getal in het rondje geeft aan hoeveel bruggen er vanaf dat eiland naar de naastliggende eilanden lopen.

Spelregels

1. De bruggen kunnen alleen horizontaal of verticaal (en dus niet diagonaal) met elkaar verbonden worden.

2. Tussen twee eilanden lopen maximaal twee bruggen.

3. De bruggen kruisen elkaar niet.

Hashiwokakero - Wikipedia

Rekensom:

(Lengte paarse sjorbalk) x (aantal snaren klassieke gitaar) – ((aantal trimesters in één jaar) – (aantal liter in 1 m³)) / 2 x (aantal jonggiverleiding) = _________

Vissengraat: in welk punt passeren we na het doorlopen van de hele vissengraat?