Januari

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Het nieuwe jaar starten we met het sterzingen. Op 8 januari verzamelen we om 9u op het kerkplein. We gaan namelijk Driekoningen zingen in Wilsele. De opbrengst zal dit jaar gaan naar Ajpopoli. Ajpopoli VZW is een organisatie die fondsen zoekt om in Guatemala een school voor kansarme Mayakinderen te ondersteunen in haar dagelijkse werking. Zonder de verzamelde fondsen zou de school niet kunnen blijven bestaan. Vandaag krijgen, dankzij de financiële steun van de VZW, ongeveer 300 kinderen onderwijs van een gemotiveerd team van lokale leerkrachten en personeel. Om 14u is ons liedje uitgezongen en mogen de kapoenen en kawellen opgehaald worden aan de lokalen, de jonggivers en givers mogen zelfstandig huiswaarts keren. Natuurlijk stoppen we iets vroeger met zingen en krijgen alle kinderen eerst nog lekkere pannenkoeken!

In januari gaan we ook weer zwemmen in Aqualibi! Let wel, dit is enkel voor de oudere takken (jonggivers, givers en jin). Op vrijdag 13 januari 2017 verzamelen we om 17:30 aan de carpool-parking aan het rond punt in Rotselaar. De bus vertrekt stipt om 17:45. Waarom daar? De afbraakwerken van jeugdhuis Lavado en het ontmoetingscentrum zijn normaal gezien in volle gang en we kunnen niet goed inschatten hoeveel plaats er gaat zijn om daar dan te verzamelen. Voor de bussen zal dit waarschijnlijk ook heel moeilijk zijn. Omdat zwemmen heel vermoeiend is, vragen wij om jullie buikjes al goed gevuld te hebben voor dat je op de bus stapt (of je neemt iets mee om op de bus te eten). Voor de jongens is het verplicht om een spannende zwembroek te dragen. Houd hier dus zeker rekening mee. We zullen terug aankomen met de bus op de carpool-parking rond 23:00 uur.Vergeet je zeker ook niet in te schrijven door eenmailtje te sturen naar charlie.d@damiaanscouts.be. Geen nood als je vergeet te mailen na het lezen van het maandblad, er wordt sowieso een herinneringsmail uitgestuurd.

Het laatste weekend van januari is de hoogmis voor de spaghettiliefhebbers onder ons. Zaterdag 28 en zondag 29 januari gaat het Spaghettiweekend weer door. Net zoals vorig jaar zal deze doorgaan in de Sportoase De Toren bij gebrek aan een geschikte zaal in Wilsele. Vorig jaar was er een nieuw organiserend team en die hebben het uitstekend gedaan want de vorige editie was een succes. Dit jaar neemt datzelfde team de organisatie weer in handen en zal het dus nog beter worden! Kom proeven van overheerlijke spaghetti bolognaise of spaghetti vegetariana. We hebben porties geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en dit alles aan democratische prijzen. U schuift uw voeten onder tafel, wij voorzien de rest. Iedereen, of je nu een scoutshemd draagt of niet, is welkom! Ouders, grootouders, overgrootouders, plezante nonkels en plezierige tantes, broers en zussen, vrienden van vrienden en (over)buren... Allen welkom aan tafel! Wij zijn open zaterdag 28 januari van 17u30 tot 21u30 en zondag 29 januari van 11u30 tot 14u30. De winst van dit evenement is bestemd voor de algemene werking van de scouts en meer concreet voor het aankopen van nieuw spelmateriaal. Onze materiaalmeesters zijn op heden de aankoop aan het voorbereiden en een selectie aan het maken met spullen die we heel goed kunnen gebruiken. De winst zal dus zeker goed gebruikt worden.

Sta me toe jullie bij deze allemaal fijne feestdagen toe te wensen en een spetterend 2017, en dat alle goede voornemens uit mogen komen!

Met vriendelijke groeten,
Jolan Ocula
Namens de groepsleiding (Tessa, Febe, Yoric, Charlie en Jolan)