oktober '18 - november '18

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Ons scoutsjaar is officieel geopend met een spetterend openingsweekend. De leden hebben kennis gemaakt met hun nieuwe leiding, spaghetti gegeten zonder bestek en genoten van een gezellig kampvuur. Ten slotte konden mama, papa, broer en zus nog genieten van een heuse pensenbak en de nieuwe leidingsverdeling. We delen de nieuwe leiding hier nog eens mee, voor zij die er niet konden bij zijn zondag.

De kapoenen beschikken over een prachtige leidingsploeg. Yannis, Lauren en Lize staan al als ervaren leiding bij de kapoenen en zij worden bijgestaan door enkele nieuwe leiding: Merel, Fleur, Ward, Timon en Julia.

De kawellen krijgen dit jaar wel 9 nieuwe leiding! Ruben geeft hier voor zijn tweede jaar op rij leiding en wordt bijgestaan dor Julie, Huib, Luna, Brecht, Alexander, Sam, Gert, Lennart en Korneel.

Bij de jonggivers zien we een aantal bekende leiding terug: Jochem, Simon en Saar konden jullie echt niet missen, dus zij staan opnieuw bij de jonggivers. Ze worden bijgestaan door Sander, Jasmine, Michiel en Raf.

De givers worden voorzien van ervaren leiding. Jasper, Silken, Kato, Britt, Roel, Maarten en Soetkin staan iedere zondag voor jullie klaar. Bart staat ook leiding bij de givers, maar vertoeft het eerste semester nog op Erasmus in Sevilla.

Ten slotte hebben we nog de jins. Jullie worden dit jaar ondersteund door Yoric en Tom.

Nu kennen jullie allemaal de leiding voor het komende scoutsjaar. We zouden graag nog de aandacht vestigen op enkele belangrijke scoutsdata die zich voordoen in de maanden oktober en november.

GIVRIEZEL: ZATERDAG 03 NOVEMBER

De givers organiseren een heuse griezeltocht voor jong en oud. Komen jullie ook mee bibberen en beven? De eerste griezeltocht vertrekt om 18u30 en voor inkom betaal je 4 euro. Inschrijven is verplicht, door een mailtje te sturen naar givriezel@damiaanscouts.be en te vermelden met hoeveel griezelaars jullie aanwezig zullen zijn. We benadrukken graag dat deze tocht voor alle leeftijden is. De opbrengst van givriezel gaan integraal naar het buitenlands kamp van de givers.

KINDER- & TIENERPARTY: ZATERDAG 17 NOVEMBER

Vandaag is het feest aan de lokalen, want onze jaarlijkse kinderparty staat weer op het programma! De kapoenen en kawellen mogen nu eens écht feesten als de beesten en het kot helemaal afbreken. Ze zijn welkom van 18u30 tot 21u. Voor de ouders wordt er een oudercafé voorzien, waar zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken worden aangeboden.

De kinderparty wordt gevolgd door een heuse tienerparty voor onze oudere leden. Dit feest start om 22u. De jin is volop bezig met deze avond voor te bereiden. De opbrengsten gaan dan ook integraal naar het buitenlands kamp van de jin deze zomer.

Dit waren de belangrijkste data voor oktober en november. Natuurlijk organiseren we doorheen het jaar nog tal van andere activiteiten. Daarom geef ik graag nu al een overzicht mee van de activiteiten die nog op de planning staan. De kampdata staan ook al vast. Traditiegetrouw gaan de binnenlandse kampen door tijdens de laatste twee weken van juli. De data van het jinkamp kan verschillen, aangezien zij op buitenlands kamp gaan. Het kan zijn dat zij iets vroeger vertrekken of later terugkomen.
Hierbij moeten we ook vermelden dat er een
15-keer-komen-regel geldt voor de jonggivers, givers en jin. We verwachten dat de leden die mee willen op kamp in het jaar minstens 15 keer aanwezig zijn (en er zijn op een heel scoutsjaar meer dan 30 vergaderingen). We hebben hiervoor meerdere redenen: zo kennen wij als leiding de leden beter, zodat we voor iedereen goed kunnen instaan. Zo weten de leden wat ze kunnen verwachten en wat er van hen verwacht wordt. Bovendien wordt er zo een hechte band gecreëerd binnen de tak. De leiding zal de aanwezigheden ook iedere week bijhouden.

• -  6 oktober: WOF

• -  19 oktober: Dag van de Jeugdbeweging

• -  3 november: Givriezel

• -  17 november: Kinder- & tienerparty

• -  9 december: Sinterklaas

• -  16 december: Schaatsen (voormiddag)

• -  28 december: Wilsele Winterland

• -  6 januari: Sterzingen

• -  26-27 januari: Spaghettiweekend

• -  24 maart: geen vergadering: leidingsweekend

• -  27 april: RadioActive

• -  11 mei: Groepsdag (hele dag, laatste vergadering)

WILSELE ON FIRE: ZATERDAG 6 OKTOBER

Voor de 17e keer, vindt de WOF plaats in Wilsele. Deze 25+ party zal dit jaar doorgaan in het nieuwe GC De Bosstraat. Je kan hier naartoe komen voor leuke dansmuziek, super sfeer, betaalbare drankjes en gratis tapas. Ga zeker eens op hun facebook evenement kijken, als je nog geen tickets hebt! De opbrengsten van dit feestje gaan naar het grote (spel)materiaal van onze Damiaanscouts, zoals tenten, sjorbalken...

DAG VAN DE JEUGDBEWEGING: VRIJDAG 19 OKTOBER

Op deze speciale dag is het de taak van elke scout op zijn/haar jeugdbeweging te vertegenwoordigen. Dus trek je scoutsuniform aan en ga zo naar school, muziekles, dansles... Jullie mogen altijd een foto nemen en op onze facebookpagina posten! Traditioneel gezien is er in Leuven een gratis ontbijt voorzien voor de leden die in scoutshemd komen opdagen. Dit is misschien niet van toepassing op onze jongste leden, maar de middelbare leden kunnen hier natuurlijk van komen profiteren. Jullie leiding zal ook aanwezig zijn.

Zo, ik denk dat dan alle belangrijke zaken gezegd zijn. Dit jaar hebben we een iets grotere groepsleidingsploeg. Tom en Soetkin zijn dit jaar adjunct-groepsleiding en staan de groepsleiding van vorig jaar zo bij.

Veel groetjes namens de groepsleiding, Tessa, Charlie, Yoric, Tom en Soetkin.