oktober '19 - november '19

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Ons scoutsjaar is officieel geopend met een spetterende startvergadering. De leden hebben kennisgemaakt met hun nieuwe leiding en sommige leden hebben een toffe, iets vuilere overgang meegemaakt. Ten slotte konden mama, papa, broer en zus nog genieten van een lekker croqueske en de nieuwe leidingsverdeling. We delen de nieuwe leiding hier nog eens mee, voor zij die er niet konden bij zijn zondag.

De kapoenen beschikken over een prachtige leidingsploeg. Yannis, Lauren, Soetkin Silken en Saar staan al als ervaren leiding bij de kapoenen en zij woorden bijgestaan door 2 nieuwe leiding: Sander en Cas. Yannis en Soetkin gaan jullie wel nog even moeten missen want zij vertoeven het eerste semester in het buitenland op erasmus!

De kawellen krijgen dit jaar wel 10 nieuwe leiding! Dit team bestaat uit 8 mensen die al voor het tweede jaar leiding geven: Luna, Fleur, Korneel, Timon, Sam, Gert, Brecht, Raf en Lennart. Zij mogen dit jaar samen met Riet, die haar eerste jaar in leiding staat, de kawellen een onvergetelijk jaar doen beleven.

Bij de jonggivers zien we een aantal nieuwe gezichten: Jan, Ward en Jonathan hebben alvast superveel zin in hun eerste jaar als leiding. Natuurlijk hebben zij hierbij hulp van de ervaren leiding Michiel, Alexander en Lize.

De givers worden voorzien van wederom een top leidingsploeg. Deze groep bestaat uit Huib, Jasmine, Maarten, Ruben, Julie, Simon, Charlie en Yoric. Deze laatste gaan jullie wel nog een half jaartje moeten missen want hij is op erasmus naar het verre en mooie Zweden.

Ten slotte hebben we nog de jins. Jullie worden dit jaar ondersteund door 3 super gemotiveerde leiding: Bart, Britt en Roel.
Nu kennen jullie allemaal de leiding voor het komende scoutsjaar. We zouden graag nog de aandacht vestigen op enkele belangrijke scoutsdata die zich voordoen in de maanden oktober en november.

WILSELE ON FIRE: ZATERDAG OKTOBER

Voor de 18e keer, vindt de WOF plaats in Wilsele. Deze 25+ party zal dit jaar opnieuw doorgaan in GC De Bosstraat. Je kan hier naartoe komen voor leuke dansmuziek, super sfeer, betaalbare drankjes en gratis tapas. Ga zeker eens op hun facebook evenement kijken, als je nog geen tickets hebt! De opbrengsten van dit feestje gaan naar het grote (spel)materiaal van onze Damiaanscouts, zoals tenten, sjorbalken...

DAG VAN DE JEUGDBEWEGING: VRIJDAG 18 OKTOBER

Op deze speciale dag is het de taak van elke scout op zijn/haar jeugdbeweging te vertegenwoordigen. Dus trek je scoutsuniform aan en ga zo naar school, muziekles, dansles... Jullie mogen altijd een foto nemen en op onze facebookpagina posten! Traditioneel gezien is er in Leuven een gratis ontbijt voorzien voor de leden die in scoutshemd komen opdagen. Dit is misschien niet van toepassing op onze jongste leden, maar de middelbare leden kunnen hier natuurlijk van komen profiteren. Jullie leiding zal ook aanwezig zijn.

GIVRIEZEL: ZATERDAG 02 NOVEMBER

De givers organiseren een heuse griezeltocht voor jong en oud. Komen jullie ook mee bibberen en beven? De eerste griezeltocht vertrekt om 18u30 en voor inkom betaal je 4 euro. Meer informatie over het evenement zal nog doorgestuurd worden via mail en via de pagina van Damiaanscouts op facebook! We benadrukken graag dat deze tocht voor alle leeftijden is. De opbrengst van givriezel gaan integraal naar het buitenlands kamp van de givers.

KINDER- & TIENERPARTY: ZATERDAG 16 NOVEMBER

Vandaag is het feest aan de lokalen, want onze jaarlijkse kinderparty staat weer op het programma! De kapoenen en kawellen mogen nu eens écht feesten als de beesten en het kot helemaal afbreken. Ze zijn welkom van 18u00 tot 20u30. Voor de ouders wordt er een oudercafé voorzien, waar zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken worden aangeboden.

De kinderparty wordt gevolgd door een heuse tienerparty voor onze oudere leden. Dit feest start om 21u30. De jin is volop bezig met deze avond voor te bereiden. De opbrengsten gaan dan ook integraal naar het buitenlands kamp van de jin deze zomer.

Dit waren de belangrijkste data voor oktober en november. Natuurlijk organiseren we doorheen het jaar nog tal van andere activiteiten. Daarom geef ik graag nu al een overzicht mee van de activiteiten die nog op de planning staan. De kampdata staan ook al vast. Traditiegetrouw gaan de binnenlandse kampen door tijdens de laatste twee weken van juli. De data van het jinkamp kan verschillen, aangezien zij op buitenlands kamp gaan. Het kan zijn dat zij iets vroeger vertrekken of later terugkomen. Hierbij moeten we ook vermelden dat er een 15-keer-komen-regel geldt voor de jonggivers, givers en jin. We verwachten dat de leden die mee willen op kamp in het jaar minstens 15 keer aanwezig zijn (en er zijn op een heel scoutsjaar meer dan 30 vergaderingen). We hebben hiervoor meerdere redenen: zo kennen wij als leiding de leden beter, zodat we voor iedereen goed kunnen instaan. Zo weten de leden wat ze kunnen verwachten en wat er van hen verwacht wordt. Bovendien wordt er zo een hechte band gecreëerd binnen de tak. De leiding zal de aanwezigheden ook iedere week bijhouden.

• -  5 oktober: WOF

• -  18 oktober: Dag van de Jeugdbeweging

• -  2 november: Givriezel

• -  16 november: Kinder- & tienerparty

• -  8 december: Sinterklaas

• -  15 december: Schaatsen (voormiddag)

• -  27 december: Wilsele Winterland

• -  5 januari: Sterzingen

• -  25-26 januari: Spaghettiweekend

• -  24 maart: geen vergadering: leidingsweekend

• -  25 april: RadioActive

9 mei: Groepsdag (hele dag, laatste vergadering)

Zo, ik denk dat dan alle belangrijke zaken gezegd zijn. Dit jaar hebben we weer een groepsleidingsploeg van 5 personen. Dit zijn Soetkin, Yoric, Bart, Roel en Tom. Als jullie vragen over de scouts hebben kan je ons altijd sturen op groepsleiding@damiaanscouts.be.
    Veel groetjes namens de groepsleiding,
    Soetkin, Yoric, Bart, Roel en Tom