Oktober`21 - November`21

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Ons scoutsjaar is officieel geopend met een spetterende startvergadering. De leden hebben kennisgemaakt met hun nieuwe leiding en sommige leden hebben een toffe, iets vuilere overgang gehad. Mama, papa, broers, zussen en sympathisanten konden nog genieten van een lekker hotdog bereidt door onze vzw en de nieuwe leidingsverdeling. We delen graag de nieuwe leiding hier nog eens mee, voor zij die er niet konden bij zijn zondag.

De kapoenen:  Marie, Pieter, Ine, Wout, Mira, Nils, Jules, Soetkin, Lauren, Yannis

De kawellen: Simon F., Huib, Daan, Jonathan, Julie, Kato, Kobi, Leonard, Mathias, Roel, Ruben, Silken, Simon M. en Tom

Bij de jonggivers: Kobe, Arnout, Ella, Nathalie, Emma, Sander, Jan, Cas, Ward, Sam, Fleur, Lennart, Saar

De givers: Luna, Ward, Raf, Riet, Gert, Brecht, Jasmine Alexander, Arne

De jins: Maarten, Gert en Roeland

Nu we allemaal onze de leiding voor het komende scoutsjaar kennen, zouden we graag nog de aandacht vestigen op enkele belangrijke scoutsdata.

DAG VAN DE JEUGDBEWEGING: VRIJDAG 22 OKTOBER

Op deze speciale dag is het de taak van elke scout op zijn/haar jeugdbeweging te vertegenwoordigen. Dus trek je scoutsuniform aan en ga zo naar school, muziekles, dansles… Jullie mogen altijd een foto nemen en op onze facebookpagina posten! Traditioneel gezien is er in Leuven een gratis ontbijt voorzien voor de leden die in scoutshemd komen opdagen. Dit is misschien niet van toepassing op onze jongste leden, maar de middelbare scholieren kunnen hier natuurlijk van komen profiteren. Jullie leiding zal ook aanwezig zijn.

GIVRIEZEL: ZATERDAG 30 OKTOBER

De givers organiseren een heuse griezeltocht voor jong en oud. Komen jullie ook mee bibberen en beven? De eerste griezeltocht vertrekt om 18u30 en voor inkom betaal je 4 euro. Meer informatie over het evenement zal nog doorgestuurd worden via mail en via de pagina van Damiaanscouts op facebook! We benadrukken graag dat deze tocht voor alle leeftijden is. De opbrengst van givriezel gaan integraal naar het buitenlands kamp van de givers.

KINDER- & TIENERPARTY: ZATERDAG 6 NOVEMBER

Vandaag is het feest aan de lokalen, want onze jaarlijkse kinderparty staat weer op het programma! De kapoenen en kawellen mogen nu eens écht feesten als de beesten en het kot helemaal afbreken. Ze zijn welkom van 18u30 tot 21u. Voor de ouders wordt er een oudercafé voorzien, waar zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken worden aangeboden.

De kinderparty wordt gevolgd door een heuse tienerparty voor onze oudere leden. Dit feest start om 22u. De jin is volop bezig met deze avond voor te bereiden. De opbrengsten gaan dan ook integraal naar het buitenlands kamp van de jin deze zomer.

Dit waren de belangrijkste data voor oktober en november. Natuurlijk organiseren we doorheen het jaar nog tal van andere activiteiten. Daarom geef ik graag nu al een overzicht mee van de activiteiten die nog op de planning staan. Traditiegetrouw gaan de binnenlandse kampen door tijdens de laatste twee weken van juli. De data van het jinkamp kan verschillen, aangezien zij op buitenlands kamp gaan. Daarnaast moeten we ook vermelden dat er een 15-keer-komen-regel geldt voor de jonggivers, givers en jin. We verwachten dat de leden die mee willen op kamp in het jaar minstens 15 keer aanwezig zijn (en er zijn op een heel scoutsjaar meer dan 30 vergaderingen). We hebben hiervoor meerdere redenen: zo kennen wij als leiding de leden beter, zodat we voor iedereen goed kunnen instaan. Zo weten de leden wat ze kunnen verwachten en wat er van hen verwacht wordt. Bovendien wordt er zo een hechte band gecreëerd binnen de tak. De leiding zal de aanwezigheden ook iedere week bijhouden.

• 22 oktober: Dag van de Jeugdbeweging

• 30 november: Givriezel

• 6 november: Kinder- & tienerparty

• 5 december: Sinterklaas

• 12 december: Schaatsen (voormiddag)

• 30 december: Wilsele Winterland

• 2 januari: Sterzingen

• 22-23 januari: Spaghettiweekend

• 12 februari: jinquiz

• 27 maart: geen vergadering: leidingsweekend

• 23 april: RadioActive

• 7 mei: Groepsdag (hele dag, laatste vergadering)

Zo, ik denk dat dan alle belangrijke zaken gezegd zijn. Indien jullie toch nog vragen hebben over de scouts kan je ons: Cas, Gert, Maarten, Roel en Bart altijd bereiken via ons mailadres groepsleiding@damiaanscouts.be of je kan contact opnemen met je takleiding.

Veel groetjes namens de groepsleiding,

Cas, Gert, Maarten, Roel en Bart