Jonggivers

3/10 - Douanevergadering

Brexit, handelsoorlogen en drugssmokkel hebben er de laatste jaren voor gezorgd dat de grensposten in ons land onderbemand zijn. Allerlei boefjes en schurken krijgen hun smokkelwaar maar al te gemakkelijk over onze begeerde grenzen en daar moet dringend iets aan veranderen. Zet  dus je zonnebril op, plak je dikke moustache wat beter op je gezicht en steek je matrak in je riem, want deze zondag is het Douanevergadering. We zien jullie met veel graagte aan de scoutslokalen om 14u stipt.

10/10    Dorpsspel (fotozoektocht)

Wist je dat Sint-Agatha, die ons al generaties lang beschermd tegen vuur, borstkanker en ongeluk, de patroonheilige  van Wilsele-Putkapel is? Wij ook niet. Hoogtijd dat we ons dorp wat beter leren kennen dus en welk beter middel om al die kennis op te doen dan een heus dorpsspel. Wij verwachten jullie om 14u met FIETS aan de lokalen.

17/10    Pannenkoekenvergadering

Voor al de arme kindjes die thuis geen deftig eten krijgen en die steeds gedwongen worden om hun vieze groenten op te eten, geen nood! De jonggiverleiding verlost jullie uit die vreselijke lijdensweg met een smakelijke pannenkoekenvergadering. Kom je dus helemaal volsteken met perfect gebakken pannenkoeken op onze vergadering. Be there or be Hungry. Om 14u aan onze lokalen met fiets.

24/10    Bosspel

Doorheen de jaren heeft de scouts zorgvuldig en professioneel onderzoek gevoerd naar de bossen in en rondom Wilsele. Wat blijkt uit een zeer gedetailleerde en gerenommeerde thesis: De bossen hebben niet alleen genezende krachten, maar de atmosfeer daar blijkt ook zeer goed tegen stinkvoeten. Aangezien de leiding al aan de levende lijve hebben ondervonden dat de voeten van de jonggivertjes geuren afstoten die niet menselijk worden geacht, leek het ons wel passend om ze eens mee te nemen. Hoop doet leven.

We spreken om 14u af aan het speeltuintje in de bosstraat, iedereen met FIETS

31/10    Givriezel

Helaas is het deze zondag geen vergadering. Om jullie zwart gat op te vullen is er gelukkig een heel leuk alternatief: GIVRIEZEL. Op zaterdag 30 oktober wordt er door de Givers van de Damiaanscouts een griezeltocht georganiseerd. Kom dus zaterdagavond lekker griezelen aan de lokalen.

6/11   Kinderparty

Corona heeft ons het afgelopen jaar veel afgepakt. We konden niet op restaurant, we mochten niet meer naar de voetbal gaan kijken en misschien wel het ergst van al: alle fuiven waren afgelast. We zijn dan ook heel blij dat we weer mogen feesten, en dat doen we nergens beter dan op de kinderparty! Zwier die dansspieren al maar los en zoek al een te gekke outfit, dan gaan we op deze ZATERDAGAVOND eens goed uit de bol! Verdere info zal nog volgen.

14/11   Eiervergadering

Iedereen heeft het zich al wel eens afgevraagd: Wie was er eerst, de kip of het ei? Waarschijnlijk zal niemand dat ooit weten, maar wij weten alleszins wel dat je met die eitjes heel veel leuke spellen kunt spelen (in tegenstelling tot een kip, die je maar beter niet kapot gooit op iemand zijn achterhoofd).  Daarom doen we deze zondag dan ook een geweldige eiervergadering, zoals gewoonlijk om 14u aan de lokalen.

19/11 – 21/11   Weekend!

Helaas is er geen vergadering deze week, maar dat geeft niet want we hebben iets nog vele beters in petto: ons eerste scoutweekend van het jaar! Smeer jullie benen al maar in en vul die rugzakken al maar, want het beloofd een geweldig weekend te worden. Info over waar en wanneer het weekend start en stopt zal nog volgen via een mail.

28/11   Woudloperskeuken

We hebben het allemaal wel eens voor, op zondagmiddag heeft mama spruitjes gemaakt en dat is super vies. Je hoopte dat je tegen dan al lang om de scouts kon zijn, maar dat is in de namiddag dus je moet toch je bord leeg eten. TREUR ECHTER NIET! Deze zondag fixen we ons eten namelijk zelf op de woudloperskeuken, dus zo kan jij je enorme bord spruitjes ontlopen! We spreken af aan de lokalen zoals gewoonlijk, maar deze keer al om 9U IN DE VOORMIDDAG. Tot dan!

Groetjes van de jong-giverleiding!

Arnout, Nathalie, Fleur, Emma, Sam, Lennart, Ella, Ward, Cas, Jan, Sander, Kobe en Saar