december

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Oktober en november zijn omgevlogen, dat is niet normaal! De tijd gaat snel als je je amuseert, dat is duidelijk! Met de maand oktober hebben we de dag van de jeugdbeweging en het kapoenen en giverweekend achter de rug.

November was de maand met de topeditie van givriezel. Hier wil ik graag nog even bij blijven stilstaan. Met meer dan 300 inschrijvingen voor de tocht en bijna 400 aanwezigen was het een echte topeditie! Wij hopen dat u evenveel als ons heeft kunnen genieten van het gezellige kampvuur, de lekkere pannenkoeken en de griezelige tocht en hopen u ook volgend jaar weer te mogen ontvangen. Toch alvast een groot applaus voor de giverleiding en de givers. Tijd, engagement en creativiteit zijn nodig voor het organiseren van dit evenement en ze hebben dit met verve gedaan! November was ook de maand van de kinder-en tienerparty. Dat dit een geweldig feest was durft niemand in twijfel te trekken.

Voor de komende maanden, december en januari, hebben we ook weer enkele megacoole activiteiten voorzien. Zo hebben we een afspraak met Sinterklaas kunnen regelen op zondag 4 december. Hij had gelukkig nog een gaatje vrij in zijn agenda. Hij brengt ook enkele zwarte pieten mee die hopelijk heel veel snoep bijhebben.

Op zondag 11 december verzamelen we met z’n allen aan de schaatsbaan van Haasrode (adres: ondernemingenweg 1, 3001 Leuven) want we gaan schaatsen! We verzamelen daar om 9u. Ouders die zin hebben om ook te schaatsen (in het verleden vaak voorkomend bij kapoenenouders die hun kind willen begeleiden/helpen) mogen ook altijd meekomen. Jullie kunnen mee binnen aan groepstarief). Wat moet je meebrengen? Doe op deze dag zeker extra warme kleren aan want op de schaatsbaan is het altijd wat frisser. Handschoenen zijn verplicht! Zie ook dat je zeker je schoenmaat kent (desnoods op je hand schrijven) want je hebt het nodig om te weten hoe groot je schaatsen moeten zijn. Vergeet ook geen genaamde enveloppe met 5 euro mee te brengen. Het einde is voorzien tegen 13u.

Graag wil ik jullie nog even attent maken op het feit dat er eind december ook heel wat kerstfeestjes op het menu staan. De invulling en de timing hiervan is verschillend van tak tot tak, dus kijk zeker eens goed wanneer deze voor uw kinderen staat te gebeuren en of er moet ingeschreven worden ja dan nee.

Ook dit jaar zijn we er weer met ons jeneverkot! Jullie zijn allemaal uitgenodigd op Wilsele Winterland. Dit evenement, in samenwerking met Landelijke Gilden, zal doorgaan op vrijdag 30 decemember. Dit jaar zal het, omwille van de vele werken in Wilsele, doorgaan aan onze eigen lokalen. Verschillende soorten jenever, cava, warme chocomelk, glühwein, soep en zoveel meer zitten in ons assortiment. We voorzien natuurlijk ook iets om het hongertje te stillen. Kom proeven van de sfeer en de gezelligheid. Wilsele Winterland kan dé preparty voor uw eindejaar zijn. Allemaal van harte welkom alvast!

Graag herinner ik jullie nog eens aan onze 15-keer-komen-regel terug voor alle takken van kracht is. Wij verwachten dat leden die mee willen op kamp in het jaar minstens 15 keer gekomen zijn. (Er zijn op een heel jaar meer dan 30 vergaderingen.) Hiervoor zijn meerdere redenen: zo kennen wij als leiding de leden, zodat we voor iedereen goed kunnen instaan, zo weten de leden wat ze kunnen verwachten en wat er van hen verwacht wordt, zo hebben we op kamp een hechte groep, zo...

Omdat jullie graag alles goed op voorhand willen plannen, en wij jullie aanwezigheid ten zeerste op prijs stellen, geef ik graag nogmaals een overzicht mee van de activiteiten die nog op de planning staan.

11 december: Schaatsen (voormiddag)

8 januari: Sterzingen

30 december: Wilsele Winterland

28-29 januari: Spaghettiweekend

11 maart: Wilsele On Fire

26 maart: Geen vergadering (leidingsweekend)

22 april: RadioActive

13 mei: Laatste vergadering (hele dag)

Tot slot wil ik nog even melden dat als u met een vraag, probleem, opmerking, bedenking of eender wat zit, u dit altijd kenbaar mag maken. U kan hiervoor mailen naar groepsleiding@damiaanscouts.be of u mag mij bellen (0479/78 61 38 – Jolan Ocula). Wij willen op de best mogelijke manier met jullie communiceren en problemen of onduidelijkheden zo goed en zo snel mogelijk uitklaren.

Tot binnenkort!

Met vriendelijke groeten,
Jolan Ocula
Namens de groepsleiding (Tessa, Febe, Yoric, Charlie en Jolan)