oktober

/sites/damiaanscouts.scoutsgroep.be/files/wysiwyg/website/maandblad_okt_nov_2016.pdf

Beste vrienden van de Damiaanscouts,

Met een geweldige Kick-Off is het scoutsjaar weer op gang gekomen. De leden hebben voor het eerst kunnen kennismaken met hun nieuwe leiding. Daarnaast was het ook een tof weerzien voor alle leden, die elkaar na een super tof zomerkamp voor de eerste keer weer terugzagen op de scouts. Het is zo fijn om al die blije gezichten terug te zien op zondagnamiddag. Om het voorwoord te beginnen deel ik graag nog eens de leidingsverdeling mee voor diegene die er nog niet konden bij zijn op zondagnamiddag.

Roxanne en Lien vonden het vorig jaar zo fijn bij de kapoenen dat ze zin hadden in een extra jaartje. Daarnaast staan 4 stevige kerels. Gil, Simon en Yoric gaven vorig jaar nog leiding aan de jonggivers, nu dus aan de kapoentjes. Roel G. komt over van de kawellen. Hij is deugenieten dus wel gewoon.

Bij de kawellenleiding zijn er ook blijvers. Roeland en Tom konden hun kawellen niet missen en staan ook dit jaar bij de kawellen. Viktor en Britt komen over van de kapoenen en kennen de eerstejaars kawellen van dit jaar dus al goed. Daarbovenop verwelkomt de kawellenleiding een nieuw gezicht, Lisa. Zij heeft als lid nog in de scouts gezeten maar was niet onmiddellijk leiding geworden. Afgelopen zomer was ze foerier bij het kapoenen- en kawellenkamp en heeft de smaak te pakken gekregen.

De jonggivers zien een aantal oude bekenden terug. Naast Charlie D., die vorig jaar ook al in leiding stond bij de jonggivers, is Robbe terug na een jaartje kapoenen. Daarnaast komen Tine, Charlie S. en Bart over van de kawellen en Jochem van de kapoenen. Veel nieuwe gezichten dus maar wel een topleidingsploeg!

Voor de givers hebben we alle ervaring gebundeld. Tessa doet er nog een jaartje bij, al zal ze het eerste semester wel afwezig zijn omdat ze op erasmus is. Lize, terug na een jaartje Amerika, is wel terug en heeft veel goesting om terug in leiding te staan. Naast dit vrouwelijk geweld staan er nog 3 knappe en plezante mannen bij de givers. Roel E., Jasper en Bram.

Dit jaar is de jintak terug van weggeweest. Waarom nu en andere jaren niet? Dit jaar is er voldoende leiding en hebben we geen nood aan de instroom van nieuwe leiding. Daarenboven hebben we ervaren leiding gevonden die leiding wou geven aan de jin. Laura, Thomas en Febe willen zich maar al te graag ontfermen over onze jinners. Meteen wil ik ook graag al wat reclame maken voor hun jintrim kantoor. De jin gaat op buitenlands kamp en moeten hiervoor centjes verdienen. Ze komen dus graag al uw klusjes opknappen. De prijs is overeen te komen. Interesse? Contacteer Thomas via telefoon (0472/31 38 59) of via mail (thomas@damiaanscouts.be).

Dan rest mij enkel nog de materiaalploeg voor te stellen. Jelle, Tom en Jef blijven aan boord en willen de leiding graag nog ondersteunen met raad en daad wat betreft het materiaal. Dit jaar zal er ook wat leiding instromen.

Na het voorstellen van de leiding zou ik graag nog wat belangrijke data willen meegeven.

Op vrijdag 21 oktober is het DAG VAN DE JEUGDBEWEGING! Dit wil zeggen dat je vandaag met je scoutskleren naar school mag/moet gaan. Je mag dus heel de dag je scoutsuniform dragen! Als er kinderen zijn die in scoutsuniform naar school gaan, mogen jullie hier altijd een foto van nemen en op onze facebookpagina posten. Op de dag van de jeugdbeweging is er traditioneel een gratis ontbijt voorzien in Leuven voor wie in scoutshemd aanwezig is. Voor onze kleinste leden is dit misschien niet van toepassing maar de middelbare leden die in Leuven naar school gaan kunnen hier wel van profiteren. De leiding zal uiteraard ook aanwezig zijn.

Op zaterdag 5 november zijn de givers er weer met hun jaarlijkse GIVRIEZEL! Kom mee bibberen en beven op een door de givers ineengestoken griezelavond. Iedereen is welkom vanaf 18u30 aan de scoutslokalen. Graag benadrukken we nog dat givriezel voor alle leeftijden is. De winst van deze activiteit gaat rechtstreeks naar hun buitenlands kamp.

Op zaterdag 19 november is het feest aan de lokalen. We houden onze jaarlijkse kinderparty. De kapoenen en kawellen mogen deze avond helemaal uit de bol gaan en het kot afbreken. Voor de ouders voorzien we een oudercafé waar zowel alcoholische dranken als niet alcoholische alternatieven zullen aangeboden worden. Dit jaar zal er geen casinoavond zijn, maar wel een heuse tienerparty. Ik heb de plannen al mogen inkijken en het belooft heel leuk te worden. Zowel de kinderparty als de tienerparty worden georganiseerd door de jin. De opbrengst gaat ook volledig naar hun buitenlands kamp dus wees gul en blijf als ouder zeker iets drinken om hen te steunen.

Omdat jullie graag alles goed op voorhand willen plannen, en wij jullie aanwezigheid ten zeerste op prijs stellen, geef ik graag nu al een overzicht mee van de activiteiten die op de planning staan. De kampdata staan ook al vast. De binnenlandse kampen zullen traditiegetrouw doorgaan tijdens de laatste twee weken van juli. Bij de jin kan deze verschillend zijn aangezien zij op buitenlands kamp gaan en ze nog niet beslist hebben waar ze naartoe gaan. Normaal gezien zal dit zijn tijdens de gekende periode maar het kan dat ze eventueel iets vroeger vertrekken of later terugkomen. Hun kampdata zal, vanaf dat deze vaststaat, direct meegedeeld worden.

Aansluitend op de kampen, moet ik meteen ook zeggen dat onze 15-keer-komen-regel terug voor alle takken van kracht is. Wij verwachten dat leden die mee willen op kamp in het jaar minstens 15 keer gekomen zijn. (Er zijn op een heel jaar meer dan 30 vergaderingen.) Hiervoor zijn meerdere redenen: zo kennen wij als leiding de leden, zodat we voor iedereen goed kunnen instaan, zo weten de leden wat ze kunnen verwachten en wat er van hen verwacht wordt, zo hebben we op kamp een hechte groep, zo...