Radioactive 17

Zaterdag 22 april is het RadioActive. Het festival, dit jaar georganiseerd door de givers en de jin, is aan zijn 3e editie toe. Dit jaar zal het wel op een andere locatie doorgaan. Aangezien Jeugdhuis Lavado afgebroken is, moesten we naar een alternatief zoeken en dit hebben we gevonden in Wijgmaal. Het feest zal vanaf 16u losbarsten in de Gemeenteschool in Wijgmaal (Baron Descampslaan 105, 3018 Wijgmaal). Tijd om samen de line up te overlopen:

Struggles in Paradise mag de 3e editie aftrappen. Jong talent dat we graag een plaats en kans geven op ons podium.

Daarna neemt New Addiction het podium over. New Addiction is een Leuvense pop-coverband met 5 jaar podiumervaring en brengt met veel passie voor muziek en samenzang de energie in hun publiek naar boven. Hun troef is de duidelijk aanwezige liveband. Ze stonden de afgelopen jaren op grote podia in en rondom Leuven met als bekendste evenement Wild in’t Park in Herent.

Vanaf 19u30 palmt The Lighthouse het podium in. We zijn fier dat we ze nog maar eens op ons podium mogen verwelkomen want het gaat hard voor deze 5 jongens. In 2016 hun eerste cd uitgebracht en wonnen een rockrally waardoor ze op het Sziget Festival in Boedapest mochten spelen. Daarna schreven ze zich in voor De Nieuwe lichting van Studio Brussel. Ze speelden de finale in de AB en wonnen deze wedstrijd ook nog! Zeer knap gedaan. Met hun liedje Hollywood stonden ze 5e in De Afrekening van Studio Brussel en zijn ze ook in de MNM 50 geraakt. Deze zomer spelen ze op enkele grote festivals zoals Suikerrock en Pukkelpop. Zeer goed bezig deze heren. Je hoort het: een aanrader en must see, dus wees er zeker bij!

Een finaleplaats in HUMO's Rock Rally, Marktrock, MNM UrbaNice en 4 full- albums... en of de Phillibustas Plus goed bezig zijn! Humor en poezie, overgoten met een full-option-liveband- sound, dat is waar ze voor staan! Ook op 22 april staat dit Nederlandstalig hiphopcollectief op ons podium en wel van 21u15 tot 22u15.

Na de Philibustas Plus is het tijd voor de eerste dj van de avond. Ik heb de eer u te mogen voorstellen, dj Freaquency. Voor deze dj begon het allemaal met MNM start to DJ, een wedstrijd die hij won. Sindsdien stond hij op het podium van tal van grote festivals zoals Tomorrowland, Summerfestival en Laundry Day. Hij is ook niet meer weg te denken als huisdeejay op MNM radio. Waar hij ook komt, hij maakt er een feestje van. Niet te missen als je het mij vraagt.

Na Freaquency neemt Loubass de draaitafels over. Loubass is een opkomend talent die op de line-up van alle fuiven in de buurt stond zoals onder andere Mena Open Air, Black Out, Nacht Van De Jeugd, Shut up and dance, Orange Delight, ... Plezier en feestmuziek verzekerd. Swennelicious en Tony & Raoul draaien daarna nog plaatjes tot 4u.

RadioActive is een festival voor jong en oud. Daarom nodigen wij jullie, ouders en kinderen, allemaal uit om de sfeer eens te komen opsnuiven, een optreden van 1 van de fantastische bands mee te pikken, iets te komen drinken. Hiermee steunen jullie trouwens ook het buitenlands kamp van de givers en de jin. Een toegangsticket kost 5 euro in voorverkoop (te verkrijgen bij alle givers en jin alsook bij de leiding). Beslissen jullie de dag zelf om af te komen? Dan betalen jullie 7 euro aan de kassa. Hopelijk allemaal tot dan!